DreamHack Open Summer: BIG zit na de zomerpauze opnieuw vast in het zadel

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Duitse organisatie BIG kaapte voor de neus van OG Esport, Complexity en Heroic de DreamHack Open Summer weg na de CSGO-zomerbreak. De hervatting verliep niet zonder verrassingen. De competitie bleef vanaf de groepsfase tot in de finale spannend.

Groepsfase

De groepsfase had reeds enkele verrassingen in petto. In groep A (BIG, Heroic, Endpoint, MadLions) stelden de MadLions teleur. Na een zeer indrukwekkend begin van het jaar van de Spaans-Deense organisatie, eindigde het team als laatste in zijn groep. De wijziging van het team begin augustus zal daar zeker voor iets tussen zitten. Speler ‘innocent’ (Pool) moest zich snel aanpassen aan zijn nieuwe teamgenoten, wat het Deense team misschien wat ongemak heeft bezorgd. Heroic moest het in de beslissende wedstrijd dus opnemen tegen Endpoint, maar dat bleek geen probleem. Heroic won de BO3 met 2-0.

© Liquipedia

In groep B (Complexity Gaming, OG Esport, Team Spirit, ForZe) konden de outsiders daarentegen niet verrassen. ForZe en Team Spirit hebben niet laten zien waartoe ze in staat zijn. OG Esport en Complexity Gaming bepaalden het spelbeeld (beide teams lieten slechts één map aan de outsiders).

Play-offs

BIG, Complexity Gaming, OG Esport en Heroic plaatsten zich dus voor de play-offs.

Heroic zorgde meteen voor een verrassing door Complexity Gaming, een van de favorieten voor de DreamHack Open-titel, te verslaan in een meeslepende BO3: 2-1 (4-16/16-7/19-16). Zou Heroic opnieuw een DreamHack Open winnen? Een jaar geleden wonnen de Denen namelijk de DreamHack Open Atlanta.

© DreamHack & Heroic

In de andere tabelhelft versloeg BIG weinig verrassend OG. De Duitsers legden hun spel op, maar schrokken een beetje door de eerste confrontatie op Inferno te verliezen. Ze maakten de achterstand echter goed en wonnen uiteindelijk op Dust 2 en Mirage: 2-1.

De finale (BO3) werd een kolfje naar de hand van BIG, ondanks een Heroic van de grote dagen. Het Duitse team gaf over de hele competitie heen slechts twee maps toe, waarvan eentje in de play-offs tegen OG.

BIG won zo opnieuw een internationaal toernooi, de beloofde $35.000 en 100 punten voor de ESL Pro Tour. Hun naam van online masters deden ze opnieuw alle eer aan.

© DreamHack Open

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top