Big Brother: een realityreeks met legendarische deelnemers

Films | Binnenkort brengt SBS Belgium "Big Brother" weer tot leven op de buis. Maar liefst 5.000 kandidaten hebben zich ingeschreven voor het nieuwe seizoen. Ze hebben de ambitie om de volgende Steven "Spillie" Spillebeen, Betty of Jeroen te worden. Maar hoe is het de vroegere kandidaten sinds hun deelname vergaan?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Betty Owczarek

Veruit de meest bekende kandidaat van de realityreeks is en blijft Betty Owczarek. De slagersvrouw uit Ingelmunster werd in 2000 beroemd in Vlaanderen omdat ze zich profileerde als een wulpse seksbom. Na 77 dagen werd ze uit het huis gestemd.

Na "Big Brother" maakte Betty vooral faam als zangeres. Ze bracht in 2003 verschillende succesvolle covers uit van Franse hits onder de artiestennaam Biba Binoche. Enkele televisieopdrachten kenden weinig bijval.

Na een passage als horeca-uitbaatster en stewardess voor Brussels Airlines trok Betty opnieuw naar de schoolbanken. Daar haalde ze vorig jaar een diploma als psychiatrisch verpleegkundige. "Ik was de showbizz beu en verlangde naar anonimiteit", verklaarde ze in 2019 aan Het Laatste Nieuws. In dezelfde krant maakte ze bekend dat ze binnenkort begint te werken als verpleegkundige in het UZ Gent.

Steven Spillebeen

Voor Steven "Spillie" Spillebeen betekende de deelname aan "Big Brother" een grote ommekeer in zijn leven. Na een drukbekeken finale werd de financieel adviseur verkozen tot winnaar. In Story vertelde Spillebeen onlangs dat hij na de finale zelfs moest onderduiken. "In de eerste weken liepen er zelfs twee bodyguards met me mee. De vele fans zouden me anders de kleren van het lijf scheuren."

Na de deelname aan Big Brother koos de Izegemnaar ervoor om een eigen kledinglijn te starten, "Rebel" genaamd. De financieel-economische crisis in 2008 zou hem echter de das omdoen, maar "Spillie" liet zich niet kisten. De man bouwde het online betaalsysteem Earnieland uit, waar hij vandaag nog steeds de leiding over heeft. Hij geeft ook financieel advies aan beginnende zelfstandigen.

Jeroen Denaeghel

"Big Brother" werd voor Jeroen Denaeghel zijn definitieve doorbraak in medialand. In de realityreeks zagen we hoe hij met Steven Spillebeen "Studio Spillonimo" op poten zette, een soort tv-show binnen een tv-show.

De gediplomeerde bio-ingenieur uit Aalter zou na zijn fel gesmaakte deelname vooral faam maken als journalist en regisseur. Zo mocht hij achter de schermen werken van televisieprogramma's als "De Planckaerts" en "Recht van Antwoord". Daarnaast was hij bijna vijftien jaar actief bij P-magazine, eerst als freelancejournalist en daarna als hoofdredacteur.

Na het faillissement van Think Media Magazines, het bedrijf achter P-magazine, maakte Denaeghel een carrièreswitch en keerde hij terug naar een oude liefde: de natuur. Sinds kort is hij aan de slag als woordvoerder voor het Agentschap voor Natuur en Bos.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top