Dit is wat je vanaf september kunt bekijken op Disney+

Nog maar één maand geduld voor Disney+ officieel zijn opwachting maakt in België. Als Proximus All Stars en All Stars & Sports-klant geniet je een jaar gratis van het nieuwe streamingplatform. Het is dus het perfecte moment om je voor te bereiden op al het nieuws dat je zal kunnen bekijken vanaf 15 september.
 

Black is King
 
Is het nu een muzikale film of een visueel album? Één ding is alvast zeker: het nieuwe project van Beyoncé, dat eind juli is uitgebracht, is verbluffend. Het is deels geïnspireerd op ‘The Lion King’, belicht de Afrikaanse cultuur en vertelt het verhaal van de inwijdingsreis van een jonge zwarte jongen. De film wordt geprezen om zijn adembenemende esthetiek en heeft ook een Belgisch tintje. ‘Queen B’ heeft de film namelijk samen met Brusselaar Pierre Debusschere geregisseerd, en sommige scènes zijn hier zelfs opgenomen.

Mulan
 
De langverwachte remake van de grote animatie-klassieker ‘Mulan’, die normaal gezien in maart de grote zalen had moeten bereiken, zal uiteindelijk niet meer op het witte doek belanden, of toch alleszins niet in de Verenigde Staten. Maar niet getreurd, de live action remake wordt 4 september rechtstreeks op het Disney+ platform uitgebracht.
 
De film van Niki Caro, met de Chinees-Amerikaanse actrice Liu Yifei in de hoofdrol als de onverschrokken Mulan, belooft onvergetelijk te zijn. Adembenemende actiescènes volgen elkaar in snel tempo op, terwijl de gevoelige kant van het jonge Chinese meisje dat er alles aan doet om haar thuisland te verdedigen, wordt bewaard. De originele film uit 1998 werd genomineerd voor een Oscar en oogstte wereldwijd meer dan 303 miljoen dollar aan kassasucces.

The One and Only Ivan
 
Dit is nog zo’n ambitieus project dat niet in de theaterzalen zal worden uitgebracht, maar waarvan je vanaf september op Disney+ kunt genieten. ‘The One and Only Ivan’ is een mix van echte shots en computergegenereerde beelden en is de verfilming van de gelijknamige roman van Katherine Applegate uit 2012. Het vertelt het verhaal van de gorilla Ivan, opgesloten in een winkelcentrum met een paar andere dieren. Wanneer de jonge olifant Ruby zich bij hun kleine wereld aansluit, herinnert ze Ivan aan zijn vrije verleden in de jungle en waardoor hij hard begint na te denken over wie hij echt is.  
 
In de cast van deze familiefilm vinden we enkele topacteurs. Naast Bryan Cranston, die fysiek in beeld is, zullen ook de stemmen van Sam Rockwell, Angelina Jolie, Danny DeVito en Helen Mirren te horen zijn.

The Mandalorian – seizoen 2
 
‘The Mandalorian’ is de publiekstrekker uit de Disney+ catalogus en is een echte hit sinds de release. Het is dus geen verrassing dat Jon Favreau's serie is vernieuwd voor een tweede seizoen, waarvan de release gepland staat in oktober. ‘The Mandalorian’ vertelt de avonturen van een premiejager genaamd Din Djarin, bekend als de Mandalorian, die door de melkweg reist en de beroemde baby Yoda ontmoet. Die laatste veroverde de harten van het publiek zodra hij verscheen en werd een echt fenomeen op het web.

Goed nieuws voor Disney-fans en Proximus-klanten: in het kader van een exclusieve samenwerking krijgen All Stars en All Stars & Sports-klanten een jaar lang Disney+ in hun pakket. Ze zullen Disney+ kunnen ontdekken op de meeste aangesloten smartphones en schermen, waaronder spelconsoles, streaming mediaspelers en aangesloten TV's, maar ook rechtstreeks via de nieuwe Proximus Android TV set-top box.

Top