Drie Leipzig-spelers om in de gaten te houden tegen PSG

Sport | RB Leipzig is de grote verrassing in de halve finales van de Champions League. In de kwartfinales schakelden die Roten Bullen nog Atlético Madrid uit. Kan Leipzig voor een nieuwe stunt zorgen tegen Paris Saint-Germain? Proximus Pickx licht voor jou drie spelers van Leipzig uit die je zeker in de gaten moet houden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Christopher Nkunku

Voor Christopher Nkunku wordt het treffen met PSG een speciale gelegenheid. Nkunku is een jeugdproduct van de Parijzenaars, maar kon zich nooit opwerken tot een vaste basiskracht in het sterrenelftal. Het sein voor Leipzig om hem de voorbije zomer aan te trekken. Bij de Duitsers is hij wel een ankerpunt. Zo miste hij in alle competities maar drie matchen dit seizoen. Vooral zijn oog voor assists valt op. Enkel Thomas Müller en Jadon Sancho deelden dit jaar in de Bundesliga meer assists uit dan Nkunku.

Overigens lopen er bij Leipzig net als Nkunku nog enkele jonge Fransmannen rond die maar al te graag PSG een hak willen zetten. Denken we maar aan Nordi Mukiele en Dayot Upamecano.

Dani Olmo

Van Dinamo Zagreb naar RB Leipzig, het lijkt op zich een normale transfer voor een jong talent. Dat was het echter niet voor Dani Olmo. De Spaanse jeugdinternational kon rekenen op interesse van quasi alle Europese topclubs, maar die visten allemaal achter het net. “De filosofie van Leipzig overtuigde mij. Hier wordt een hoop vertrouwen gegeven aan jongens met talent”, lichtte Olmo zijn keuze toe.

De creatieve offensieve middenvelder stond dit jaar nog niet garant voor een karrevracht aan doelpunten of beslissende passes, maar het neergelegde transferbedrag van 20 miljoen euro heeft Leipzig al zeker terugverdiend. Het was namelijk Olmo die de score opende tegen Atlético Madrid en dus mee voor de uitschakeling zorgde van de Spaanse grootmacht.

Youssouf Poulsen

Het verhaal van RB Leipzig in deze Champions League-campagne mag absoluut een sprookje genoemd worden. De belichaming van dit mooie verhaal is ongetwijfeld Yussuf Poulsen. De Deense aanvaller kwam in de zomer van 2013 terecht bij Leipzig, toen de Oost-Duitse club nog in de derde klasse van Duitsland vertoefde. Zeven jaar later is Leipzig een topploeg in Duitsland en behoort het nu zelfs tot de beste vier van Europa.

Leipzig zal tegen PSG zijn aanvoerder zeker kunnen gebruiken. Sinds het seizoen in Duitsland is afgelopen, vertrok de aanvallende Leipzig-parel Timo Werner richting Chelsea. Alle druk om voor doelpunten te zorgen, rust dus eens te meer op de schouders van Poulsen.Volg de eindfase van de Champions League exclusief op Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx, vanaf de halve finales van de Champions League, in de Android-app (IOS volgt binnen enkele dagen) met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top