Analyse RWDM (1B): taaie klant met heel wat ervaring in elke linie

Challenger Pro League | In de laatste rechte lijn richting competitiestart nemen we de acht deelnemers voor het Proximus League-seizoen 2020 - 2021 even onder de loep. Wie liet zich gelden op de transfermarkt, wat vertelden de oefenduels ons en tot waar reiken de ambities? Vandaag is RWDM aan de beurt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ondanks een zesde plaats in de hoogste amateurliga werd RWDM toch opgevist om in 2020 - 2021 mee te komen strijden bij de profs. De Brusselaars namen de uitdaging gezwind aan en willen met wat beperktere middelen toch een mooi seizoen draaien in 1B.

RWDM stelde met Laurent Demol ook een nieuwe hoofdcoach aan omdat T1-ad interim Laurent Stilmant nog niet over het nodige diploma beschikte en haalde ook heel wat ervaren spelers naar het Edmond Machtensstadion. Mehdi Terki (ex-Lokeren), Stelvio Cruz (ex-Virton) en Nicolas Rommens (ex-Roeselare en ex-Westerlo) werden naar Brussel gehaald om het middenveld te versterken terwijl er met Tracy Mpati (ex-Union, ex-Lokeren) ook een ervaren verdediger werd aangetrokken.

Offensieve slagkracht

Maar het pijnpunt van vorig seizoen was het offensieve compartiment. En ook daar werd in geïnvesteerd. Met Yvan Yagan haalde RWDM een van de beste schutters uit de 1B-geschiedenis binnen en met Yadi Bangoura (RFC Luik) strikte het ook één van de betere talenten uit de hoogste amateurliga. Een gezonde delegatie talentrijke Fransen moet tenslotte voor extra cachet zorgen in elke linie terwijl ook de ervaren as van vorig seizoen (Sadin, Ruyssen, Fabre, Bova, Dequevy) behouden bleef.

Taaie klant

In tegenstelling tot de meeste andere 1B-teams speelde RWDM veel oefenduels om de nieuwe jongens in te werken. Van de zeven gespeelde wedstrijden werden er drie winnend afgesloten (2-1 tegen Francs Borains, 3-1 tegen Zulte Waregem en 4-2 tegen OHL), een keer werd er gelijk gespeeld (1-1 tegen KV Mechelen) en drie keer werd er nipt verloren (3-2 tegen KRC Genk, 2-1 tegen Anderlecht en 2-1 tegen Mouscron).

In die wedstrijden werd wel al duidelijk dat RWDM een taaie klant zal zijn om opzij te zetten. Dat vertaalde zich in nipte wedstrijden waarin er quasi altijd strijd was tot de slotminuut. En laat dat nu net zijn wat de trouwe fans van de traditieclub graag willen zien. Jongens met een hart voor de club die knokken voor elke grasspriet...

Goede mix

Als RWDM die mentaliteit steevast voor de dag kan leggen in 1B, dan zullen de Brusselaars een moeilijk te ontwrichten blok zijn. Voeg daar dan de flitsen en de doelgerichtheid van Bangoura, Dequevy, Nzuzi en Yagan aan toe en dan lijken alle ingrediënten aanwezig om een mooie rol te spelen in het 1B-profvoetbal.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top