Deze Vlaamse oorwurmen laten je reizen doorheen de wereld

Muziek | Staycation hier, staycation daar. In coronatijden is het voor de globetrotters onder ons geen makkelijke periode. Dan maar wat muzikaal wegdromen over diverse plaatsen, zowel dichtbij als veraf. Zet je schrap, want deze Vlaamse oorwurmen zullen de hele dag door je hoofd blijven razen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eddy Wally – Shanghai

Kunnen we beter starten dan met The Voice of Europe himself? Eddy Wally danste dan wel zijn laatste tango in 2016, zijn muzikaal patrimonium zal voor eeuwig in de geschiedenisboeken van het Vlaamse lied prijken. Eddy Wally durfde de hele wereld rondreizen. Denk maar aan Valencia, volgens hem de mooiste stad van Spanje, waar de rode rozen bloeien. Wij reizen echter nog wat verder door met de volkszanger. Zo stopte hij ooit in Shanghai. Hij zag naar verluidt nooit zoveel Chinezen, als in de Chinese metropool. Amai, amai!

Jimmy Frey – Saragossa

Als Eddy Wally beweert dat Valencia de mooiste stad van Spanje is, zal hij hoogstwaarschijnlijk ooit zware discussies gevoerd hebben met Jimmy Frey. Diens stad van zijn dromen is namelijk Zaragoza. Volgens Jimmy Frey zal je je hart verliezen aan de Spaanse stad eens je er op bezoek bent geweest. Een gewaagde uitspraak voor iemand die nog nooit in Zaragoza is geweest, zo gaf hij in 2009 toe in het VRT-programma Villa Vanthilt. Een kleine smet op het nummer? Misschien wel. Maar een culthit blijft het zeker en vast!

Samantha – Eviva España

Discussies over welke stad nu de mooiste is van Spanje gaan Samantha helemaal voorbij. De zangeres die eind de jaren 60 voor het eerst haar neus aan het venster stak dankzij het BRT-programma Canzonissima, wist enkele jaren later een monsterhit te scoren met Eviva España. Valencia? Zaragoza? Torremolinos? Barcelona? Het maakt niet uit voor Samantha. Heel haar kamer straalt van rood en van oranje.

Bart Kaëll – Duizend terrassen in Rome

Naar waar moet ik op vakantie gaan? Naar Rio de Janeiro, zoals zangeres Ann Soertaert ooit voorstelde? Naar California met Willy Sommers? Honderden folders lagen voor de neus van Bart Kaëll. Zijn keuze viel in 1990 uiteindelijk op de Italiaanse hoofdstad Rome. Hij droomt er openlijk van om duizend terrassen daar te gaan bezoeken. Zijn muzikale droom leverde hem platina op en net geen eerste plaats in de Vlaamse Top 10. Bart Kaëll zou overigens veel werk hebben gehad, indien hij aan zijn kroegentocht wou beginnen. Rome telt namelijk net geen 2.700 terrassen.

Johan Verminnen – Ik wil de wereld zien

Afsluiten doen we met de Vlaamse globetrotter bij uitstek. Noem een plaats op, Johan Verminnen wil er graag naartoe in zijn nummer Ik wil de wereld zien. Tequila drinken in New Mexico, de zon zien ondergaan in Cusco, de tango dansen in Buenos Aires, met een zeilboot naar het Paaseiland… Er staat behoorlijk wat op de bucketlist van de Brusselse volkszanger. “Ik wil ik wil ik…” Ja, wij willen ook. Dat we maar snel terug met z’n allen zonder zorgen op vakantie kunnen gaan, toch?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top