Daan Heymans, de exponent van een op revanche belust Waasland-Beveren

Sport | In voorbeschouwingen allerhande kwam steevast één team als gedoodverfde degradatiekandidaat naar voor: Waasland-Beveren. Maar kijk, na de eerste speeldag prijken de Waaslanders helemaal bovenaan de Jupiler Pro League, met dank aan de jonge Belg Daan Heymans. Een kennismaking.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Daan Heymans was afgelopen zondag de uitblinker in de 1-3 overwinning van Waasland-Beveren. Met twee geplaatste schoten - eentje vroeg in de wedstrijd en een helemaal op het einde - schonk de 21-jarige aanvallende middenvelder de Waaslanders een belangrijke overwinning. Voor Waasland-Beveren meteen ook de eerste keer in de geschiedenis dat het op de openingsspeeldag aan het langste eind kon trekken.

Coach Nicky Hayen wist nog maar amper een week dat zijn ploeg uiteindelijk toch in 1A aan de bak mocht en had dus bitter weinig tijd om de partij tegen KV Kortrijk voor te bereiden. Maar de Waaslanders pakten uit met gedisciplineerd voetbal en snelle uitbraken, waarmee ze de Kerels geregeld pijn deden. Mentaliteit en revanchegevoelens zullen dit seizoen de codewoorden worden bij de Waaslanders en laat ook net Daan Heymans op revanche belust zijn.

Amper 3 basisplaatsen in 3 seizoenen

De aanvallende middenvelder uit het Kempense Retie kreeg het leeuwendeel van zijn opleiding bij KVC Westerlo, waar hij op 7 augustus 2016 op amper 17-jarige leeftijd ook mocht proeven van de Jupiler Pro League. De Kemphanen konden de degradatie echter niet afwenden en Heymans groeide in 1B uit tot een basisspeler in Het Kuipje. Zijn profiel (groot, goeie voeten en scorend vermogen) sprong in het oog bij Waasland-Beveren dat hem in de zomer van 2018 onder contract legde. In zijn eerste seizoen bij de Waaslanders kwam Heymans niet verder dan twee invalbeurten, waarna in de winter een uitleenbeurt aan Lommel volgde. In 2019-2020 waagde de rijzige middenvelder opnieuw zijn kans in de A-kern, maar verscheen hij slechts 2 keer aan de aftrap. Samen met 3 invalbeurten stonden er dat seizoen welgeteld 236 speelminuten op zijn teller.

Toch geeft de middenvelder niet af. Onder nieuwe coach Nicky Hayen lijkt hij aanspraak te mogen maken op een basisplaats in wat misschien wel eens het seizoen van de doorbraak zou kunnen worden. Voor Heymans is het dit jaar sowieso van moeten, want op het einde van het seizoen loopt zijn contract af. Met twee doelpunten en de titel van co-topschutter na de eerste speeldag is de op revanche belustte jongeling, die geregeld te horen kreeg "geen 1A-materiaal" te zijn, alvast goed uit de startblokken geschoten. Aan de voormalige spits, die twee seizoenen geleden belangstelling van Racing Genk genoot, om die lijn door te trekken en de Waaslanders zo snel mogelijk te verzekeren van een extra jaar op het hoogste niveau.

Vindt Daan Heymans opnieuw de weg naar doel in het treffen met co-leider Standard? Volg Waasland-Beveren - Standard live op maandag 17 augustus om 19u live en integraal op Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx, sinds de heropstart van de Jupiler Pro League, in haar app (in eerste instantie enkel voor de Android-gebruikers) met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top