Hitwonder Regi de grote favoriet voor Zomerhit 2020

Regi Penxten is een grote naam in de Belgische muziekwereld. De afgelopen 25 jaar zorgde hij voor de ene na de andere hit. De dj is dé grote favoriet voor de Radio 2 Zomerhit van 2020 met het nummer 'Kom wat dichterbij' met Jake Reese en OT.

Met 'Kom wat dichterbij' heeft Regi dit jaar alweer een hit te pakken. Het nummer van Gene Thomas, dat via ‘Liefde voor Muziek’ een tweede adem kreeg, staat al 21 weken in de Ultratop 50 en het staat momenteel op de vijfde plaats.

Het nummer is een zeer grote kanshebber om de Zomerhit 2020 te winnen, al is de concurrentie wel bijzonder groot.

Regi is een garantie op hits

De afgelopen drie jaar ging Niels Destadsbader met de prijs lopen en hij is ook dit jaar genomineerd met 'Nooit Alleen'. De andere kanshebbers zijn Gene Thomas (Mij en m’n gitaar), Hooverphonic (Summer sun), Metejoor (Het beste aan mij (ben jij)), Laura Tesoro (Hold on), Nina Butera feat. White Bird (Van vooraf aan ), The Starlings (Little Submarine), Lost Frequencies, Zonderling & Kelvin Jones (Love to go) en Clouseau (California). Op zondag 16 augustus presenteren Bart Peeters en Siska Schoeters Radio 2 Zomerhit 2020 vanuit Blankenberge, zonder publiek, en daar maken ze de winnaar of winnares bekend.

Dat Regi weer een hit scoorde, is ondertussen geen verrassing meer. De Ultratopcharts zagen in 1995 het levenslicht en 25 jaar later mag Regi zich de ‘Beste Belg’ noemen. Regi scoorde tal van hits, ook met dancegroep Milk Inc., en kan een indrukwekkend cv voorleggen. De Limburger heeft zes nummer-1 hits op zijn naam staan en zorgde daarnaast ook nog eens voor vijftig hits die de top tien haalden. Zeer straffe cijfers.

Succes met Milk Inc.

De grootste successen haalde hij met Milk Inc., de groep die vanaf 1996 furore maakte. Eerst met zangeres Ann Vervoort en van 2000 tot 2014 met Linda Mertens. Het was een enorm succes in Vlaanderen en ver daarbuiten, maar in 2014 werd alles even ‘on hold’ gezet.

Mertens verloor in 2017 haar dochtertje, amper 2,5 jaar oud, aan kanker en zij had begrijpelijk tijd nodig om alles te verwerken. Daardoor kwam er in 2016 geen comeback, wat iedereen verwachtte bij het twintigjarige bestaan van de groep. Tot op heden heeft de zangeres geen trek in een terugkeer en de toekomst van Milk Inc. is onzeker. Regi laat alle deuren open, maar de man van Elke Vanelderen moet niet vrezen: zijn laatste tonen hebben we nog niet gehoord.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?