Deze audioboeken over reizen verjagen de verveling tijdens je autovakantie

Reizen is altijd een beetje avontuur, maar soms kan de reis op zich wel heel lang duren. Om die uren onderweg te vullen en de verveling tegen te gaan, schotelt Proximus Pickx het ideale tijdverdrijf voor: de drie beste audioboeken over reizen. Zo besteed je je reistijd nuttig, en doe je tegelijk inspiratie op voor toekomstige vakanties. Twee vliegen in één klap!

On the Road, Jack Kerouac

'On The Road' is misschien wel het beroemdste en meest invloedrijke reisverhaal ter wereld. Pionier van de beatgeneratie Jack Kerouac zat dagenlang aan zijn typmachine en uit zijn vingers stroomde als vanzelf de eerste versie van zijn bekendste boek. Daarin documenteert hij hoe hij als jonge schrijver wild en onbezonnen met zijn vrienden van kust naar kust reed doorheen de Verenigde Staten, op zoek naar het onbekende, losbandigheid en vrijheid.
 
Het boek werd meermaals verfilmd, maar geen enkele versie kan de woordenwaterval van het originele boek benaderen. Wie zich net zoals Kerouac mee wil laten slepen op een wervelend avontuur op de weg, moet 'On The Road' ervaren. Verschillende acteurs zoals Will Patton en Matt Dillon spraken de woorden van Kerouac in.

Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail, Cheryl Strayed

Sommige reizigers trekken dagenlang door de natuur voor hun plezier, anderen doen het om hun verleden achter te laten. Tot die laatste categorie behoort Cheryl Strayed tot het extreme toe. De ex-drugsverslaafde komt zichzelf meermaals tegen op de 1700 kilometer lange Pacific Crest Trail, die haar van de de grens tussen Californië en Mexico naar de Canadese grens brengt. Wild is bovenal het verhaal van een persoonlijke overwinning en hoe een connectie met de natuur iemand letterlijk op het rechte pad kan brengen.
 
Wild werd meteen naar de top van de New York Times Best Sellerlijst gekatapulteerd en nog voor het boek uitkwam, had Reese Witherspoon de rechten voor een verfilming al aangekocht. Laat je tijdens je eigen lange reis inspireren door deze ijzersterke vrouw, bijvoorbeeld in een audioboek voorgelezen door gelauwerde actrice Laurel Lefkow.

In Europa, Geert Mak

Iets dichter bij huis vinden we Geert Mak, die de 20ste eeuwse geschiedenis van ons werelddeel in kaart brengt aan de hand van een reis die hij in 1999 maakte. De Nederlandse journalist dompelde zich onder in de meest ingrijpende scharniermomenten die de loop van de vorige eeuw bepaald hebben, en neemt de luisteraar mee op zijn fascinerende ontdekkingstocht doorheen het mazennet van de geschiedenis, waarin alles aan elkaar verbonden is.

De grote kaderverhalen of les petites histoires: ze komen allemaal aan bod in dit onwijs boeiende luisterverhaal dat de chronologie van de vorige eeuw traceert, gebaseerd op zijn gelauwerd, 12 hoofdstukken tellend boek. Tegen het einde kan de actieve luisteraar met een glasheldere blik het Europa anno 1999 doorgronden: hoe lagen de kaarten toen?

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?