KSV Roeselare met verstomming geslagen omdat Club Brugge NXT in Daknam mag gaan voetballen

Sport | KSV Roeselare stuurde enige tijd geleden een perscommuniqué uit waarin ze de plotse toetreding van de beloften van Club Brugge in 1B aan de kaak stelden. De club wacht nog steeds op een antwoord van de KBVB en de Pro League terwijl het nu ook nog eens "met verstomming geslagen werd" door de aankondiging dat de U23 van Club haar thuisduels 70 kilometer verderop gaat spelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

CEO Diederik Degryse laat op de officiële website van de club duidelijk verstaan dat KSV Roeselare nog steeds hoopt op een constructief gesprek én eventueel een plekje in 1B. Hieronder vindt u de volledige open brief die de club woensdagochtend publiceerde.

Op 31 juli richtte KSV Roeselare een open schrijven naar de Kalender- en Licentiemanager van de KBVB Nils Van Brantegem, de CEO van de KBVB Peter Bossaert en de CEO van de Pro League Pierre François. Daarin namen we akte van de beslissingen die op diezelfde dag door de Algemene Vergadering genomen werden.

In deze open brief hebben we ons constructief opgesteld om gehoord te worden maar tot op heden mochten we nog geen enkele reactie ontvangen, ook niet na het sturen van een herinneringen zes dagen geleden. Tot onze grote verbazing bleef het terug oorverdovend stil, wat getuigt van een elementair gebrek aan respect. KSV Roeselare beseft dat het geen licentie in handen heeft voor 1B, maar dat heeft de U23 van Club Brugge KV evenmin.

Nadat ze eerder ook met ons in contact geweest zijn, bereikte ons gisterenavond het bericht dat U23 Club Brugge KV wel een akkoord heeft gevonden met Sporting Lokeren omtrent het gebruik van hun accommodatie. Blijkbaar hoeven de reglementen, waarbij een maximum afstand geldt van 30 kilometer vanaf hun eigen stadion, ook hierin niet gevolgd te worden. Daarnaast vernamen we dit weekend in de media dat er ook binnen de G5 geen enkel draagvlak is omtrent het feit dat Club Brugge KV als enige beloftenploeg mag afvaardigen in het professionele voetbal. We zijn met verstomming geslagen…

Met KSV Roeselare hebben we niet de intentie om nieuwe procedures in gang te zetten. Na alle gebeurtenissen zijn we er van overtuigd dat het voetbal voorop moet gaan. We willen wel onze open vraag hernemen en daarom nogmaals de hand reiken aan de heren Van Brantegem, Bossaert en François om met onze ploeg in debat te gaan. We benadrukken dat we beseffen dat we enkele maanden terug geen licentie kregen.

Ondertussen zijn we in volle transitie naar ons 2.0-verhaal en zijn we op dit moment in de mogelijkheid om aan de regels te voldoen. Daarnaast zijn we ook bereid om een sportieve sanctie, bijvoorbeeld een aftrek van drie punt bij de seizoensstart, te aanvaarden. KSVR wil op een positieve en serene manier het debat voeren om de competitie in 1B naar beste vermogen en vooral op een sportief eerlijke manier, zonder ploegen die niet kunnen stijgen of dalen, te laten verlopen.

Via deze weg reiken we dus opnieuw de hand en hopen we dat de beleidsmensen van de Pro League en de KBVB een constructief gesprek niet uit de weg gaan. We kijken met de grootst mogelijke belangstelling uit naar een onderhoud met de betrokkenen om duiding te geven en samen tot de best mogelijke oplossing te komen waarbij het voetbal, en de 1B-clubs centraal staan.

Met sportieve groeten,
Diederiek Degryse
CEO


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top