LG R6S: Activit-E eindigt als eerste, WanteD en Mouseplayz plaatsen zich voor de play-offs

Door Proximus

Deel dit nieuws

Afgelopen maandag heeft de Louvard League-groepsfase op Rainbow Six Siege zijn geheimen prijsgegeven. Twee teams bekampten elkaar voor de eerste plaats, terwijl vier andere teams streden voor de twee overgebleven tickets voor de play-offs.

De laatste dag van de groepsfase werd een schitterend sluitstuk. Er stonden namelijk drie grote duels met verschillende belangen op het programma. Terwijl FAKE e-sport en Redbloods al veroordeeld waren tot de laatste twee plaatsen, vochten verschillende teams, met name Team WanteD, Mouseplayz (Mpz), KWK en Apologis, nog steeds om de derde en vierde plek, die recht geven op deelname aan de play-offs.

Apologis, in de meest ongunstige positie, moest zijn duel winnen om nog kans te maken op de play-offs. Voor KWK, met een slechte balans, zag de missie er ook ingewikkeld uit. Het team moest winnen en hopen op een gelijkspel van de concurrentie of een kleine overwinning van Apologis. Helaas voor beide teams verliep het scenario anders. Ondanks een uitstekende prestatie en met twee matchpunten in de hand werd KWK uiteindelijk bijgehaald door WanteD (6-6) en verloor het elke kans op kwalificatie. Hetzelfde gold voor Apologis, dat zwaar verloor van Mpz met 7-3. De machtsevenwichten werden dus gerespecteerd. Terwijl WanteD de schade na een denderend begin van het kampioenschap wist te beperken, is Mouseplayz erin geslaagd de wedstrijd te winnen die gewonnen moest worden. De twee teams eindigen respectievelijk op de vierde en derde plaats.

© Louvardgame

Op klokslag 20u klonk de bel die het titanenduel tussen Team86 en Activit-E (aVe) voor plaats één inluidde. De eerstgenoemde vertoonde een vlekkeloze consistentie gedurende de drie competitieweken, Acitivit-E werd gaandeweg een zelfverzekerd team dat een comeback richting de top maakte vanuit zevende positie. En de clash op Consulate loste al zijn beloftes in! 1-1, vervolgens 2-2 en 3-3, de eerste helft van de wedstrijd was spannend maar in het voordeel van aVe, dat als aanvaller begon. Het voordeel werd uitgebuit na twaalf rondes, waarin Team86 zeer sterk was maar uiteindelijk met 7-5 verloor. Met deze overwinning staat Activit-E op het meest ideale moment voor het eerst aan kop van het klassement.

De vierde wedstrijd van de speeldag werd een prestigewinst voor Redbloods tegen FAKE. Respectievelijk 7e en 8e met drie punten, maakten beide teams gebruik van deze eerste ervaring om meer inzicht te krijgen in het werk dat nog op tafel ligt en om sterker terug te komen.

© Louvardgame

Activit-E, Team86, Mouseplayz en Team WanteD komen dus op zaterdag 15 augustus samen voor de play-offs, een eindsprint om mee te dingen naar de totale enveloppe van €1.000.

© Louvardgame

© Louvardgame

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top