KVM Esports maakte het hun niet gemakkelijk, maar uiteindelijk zijn het toch de “Foxes” die zich tot kampioen hebben gekroond van de zomersplit op League of Legends.

Maandagavond ging de grote finale van deze zomer in het Belgische League of Legends-kampioenschap door. Terwijl niemand opkeek door de aanwezigheid van Sector One, was de finaleplek van KVM wel een beetje meer verrassend te noemen. Na een zwaarbevochten kwalificatie voor de play-offs van de spring split behaalde het gewijzigde Mechelse team deze keer een uitstekend niveau met een mooie 7-3-balans in het reguliere seizoen. S1 was de favoriet voor deze finale, maar de teamgenoten van Night moesten wel drie confrontaties winnen om een tweede opeenvolgende titel te veroveren.

In ieder geval begon de BO5-finale op de best mogelijke manier voor de regerende kampioen. Sector One kon zich verweren tegen enkele Mechelse acties en won de eerste ronde overtuigend. Na 26 minuten stond de 1-0-voorsprong op het bord.

Even tussendoor, sinds de lancering van de Belgian League was er tot nu toe geen enkele play-offwedstrijd spannend geweest. Wat de affiche ook was, de gevechten eindigden in elke fase altijd op 2-0 of 3-0. De fans hoopten maandag dan ook om voor het eerst een meer competitieve wedstrijd te zien. Gezien een beter machtsevenwicht tijdens deze split was alles mogelijk.

De tweede game begon echter in onzekerheid. Na de keuze van de personages van de twee teams wezen de verschillende analisten op de ingewikkelde Mechelse samenstelling die de “Foxes” moest verjagen. Desondanks spraken de Mechelaars alle voorspellingen tegen door met teamwork en een Robba van de grote dagen een zwaarbevochten overwinning binnen te halen. Sector One, dat zich staande leek te houden, stortte in aan de poorten van zijn nexus. Na 35 minuten spelen trok KVM de stand gelijk.

Met een 1-1-stand leek alles mogelijk in deze finale. Hoe reageerde S1? Het begin van de derde manche begon in ieder geval goed voor KVM, dat na twintig minuten spelen het voortouw nam. Met een groot voordeel wat betreft aantal kills en verzameld goud leken de Mechelaars op weg naar een tweede overwinning! Maar dat was zonder te rekenen op de mentale weerbaarheid van hun tegenstanders, die van de geringste fout profiteerden om het gat te dichten. Vier kills en een draak later stonden de twee teams weer op gelijke voet. Het niveau lag enorm hoog, met een opgefokt KVM dat de kampioen zo graag wilde verslaan. Maar deze keer draaide de ronde uit in het voordeel van Sector One. De regerende kampioen deed beroep op zijn ervaring, duwde zijn tegenstander terug naar zijn basis en vernietigde die voor de tweede keer in deze finale. De derde wedstrijd bleek allesbepalend in de BO5. Winnaar Sector One kreeg een onmiskenbaar psychologisch voordeel en een eerste matchpunt.

Met de rug tegen de muur, ondanks een zeer goed spelniveau, kon KVM niet reageren en verloor het een derde keer. De nederlaag stond synoniem voor een tweede plaats voor de verrassende outsiders. De Mechelaars zullen ongetwijfeld spijt hebben van de derde confrontatie, waarin Sumi’s teamgenoten alles in handen hadden om de “Foxes” ten val te brengen. Zoals voorspeld hebben de twee teams een ongelooflijke show opgevoerd en een clash die spannender was dan ooit tevoren. Met een 3-1-eindscore wint Sector One de zomersplittitel, de tweede op een rij, evenals € 2.500 prijzengeld en een ticket voor de play-ins van de European Masters, die aanstaande maandag 17 augustus beginnen.

Maar de Belgische fans van League of Legends mogen gerust zijn, het avontuur houdt niet op. Dit najaar word je getrakteerd op de Country Finals, een slotevenement dat de echte kampioen van België 2020 zal bekronen. We vinden er de volgende teams terug: Sector One, natuurlijk, Mechelen dat revanche zal willen nemen, Aethra dat misschien wel voor de verrassing zal zorgen en Anderlecht dat zal moeten bewijzen dat het wel degelijk een van de vier beste teams van België is. Het aantrekkelijke programma kan je live volgen op het platform of de applicatie van Proximus Pickx.

© Belgian League

© Belgian League