Is Isaac Nuhu de nieuwste parel uit de Aspire Academy?

Sport | Na zijn aankomst in Eupen in januari 2020 heeft Isaac Nuhu wegens de coronabreak nog maar amper tijd gehad om zich te tonen. Eén wedstrijd volstond echter voor de jonge Ghanees, die gevormd werd in de Aspire Academy, om zich te onderscheiden. Met een doelpunt en een goede prestatie speelde hij een belangrijke rol in het gelijkspel in en tegen OH Leuven. Maak kennis met een goudklompje in wording.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Isaac Nuhu was de redder van Eupen afgelopen maandag. Toen Eupen 1-0 in het krijt stond, toonde de amper 18-jarige Ghanees zijn beweeglijkheid in de box. Na een afgeweerde voorzet van Ngoy, dook hij op voor de doelman van OHL om de bal in de netten te doen verzeilen. Het was meteen ook zijn eerste doelpunt bij de profs. In zijn eerste wedstrijd als titularis, viel de aanvallende middenvelder op door zijn manier van spelen. Amper acht maanden na zijn aankomst lijkt hij al klaar om de verwachtingen in te lossen.

Isaac Nuhu is zelf afkomstig van Ghana, maar werd gevormd in de Aspire Academy in Senegal, één van de filialen van Aspire, de Qaterese stichting die sinds 2012 eigenaar is van KAS Eupen. De academie heeft tot doel om jonge Afrikaanse talenten op te leiden voor een carrière in Europa, met Eupen als startpunt.

In de voetsporen van Onyekuru?

Na een geslaagde test tijdens de winterstage van de Panda's in Doha, Qatar kreeg Nuhu een contract van twee seizoenen voorgeschoteld. Ondanks zijn jeugdige leeftijd mag de Ghanees ook hardop dromen van een basisplaats dit seizoen. Maandag verscheen hij aan de aftrap in de spits, waar hij gekoppeld werd aan Knowledge Musona, uitgeleend door Anderlecht, en de volledige 90 minuten mocht volmaken.

Als hij blijft spelen, zal Nuhu een uitstekend uithangbord worden voor de Aspire Academy, die zich tot doel stelt om haar jonge discipelen de Europese velden te zien bestrijken om zo haar reputatie nog verder op te vijzelen. De aanvallende middenvelder zou misschien wel eens in de voetsporen van Henry Onyekuru kunnen treden, die in 2015 neerstreek in de Oostkantons na zijn opleiding in dezelfde Academy. Twee jaar lang schitterde de Nigeriaan in België. In het seizoen 2016-2017 eindigde hij zelfs als co-topschutter van de competitie. Zijn prestaties sprongen dan ook in het oog bij clubs uit de grote competities. Everton verzekerde zich in eerste instantie van zijn diensten, voordat het hem verkocht aan AS Monaco.

Schittert Isaac Nuhu opnieuw tegen Club Brugge? Volg het live en integraal op Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx, sinds de heropstart van de Jupiler Pro League, in haar app (in eerste instantie enkel voor de Android-gebruikers) met de 'Interactieve video player" een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functionaliteit kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functionaliteit kan je de matchen van je favoriete team op een unieke manier beleven!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top