Wordt Eupen het eerste slachtoffer van de Brugse wederopstand?

Jupiler Pro League | Op de tweede speeldag van de Jupiler Pro League trekt Club Brugge zondag om 16 uur naar AS Eupen. Na twee opeenvolgende nederlagen is de boodschap voor de troepen van Philippe Clement glashelder: enkel een overwinning kan de twijfel uit de hoofden verjagen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

'No Sweat No Glory'. Het motto van Club Brugge is klaar en duidelijk. In de afgelopen wedstrijden blonken de leidersfiguren bij blauw-zwart echter vooral uit in afwezigheid. Tot nog toe niet meteen een reden tot paniek voor Hans Vanaken en co, die nog steeds te boek staan als de topfavoriet om een tweede opeenvolgende titel in de wacht te slepen.

Club zal echter te allen prijze de drie punten willen meegrissen op verplaatsing bij Eupen, dat zelf een gelijkspel puurde uit de eerste speeldag, om de vraagtekens naar de achtergrond te verbannen. Alle ogen zijn dit seizoen namelijk gericht op Philippe Clement, die steevast hoge ogen gooit maar tot nog toe nooit langer dan een jaar op post bleef.

Charleroi moet bevestigen, terwijl Gent zich dient te herpakken

Lang voordat de Bruggelingen naar de Oostkantons trekken wordt de tweede speeldag op gang getrapt met een interessant duel tussen Excel Moeskroen en KV Mechelen. Voor hun eerste partij op Le Cannonier willen les Hurlus het mooie punt van op Antwerp bevestigen. Mechelen zal zich echter niet zomaar laten doen, wat vorige week ook bleek toen ze zich uit een verloren positie (0-2) terugvochten naar een 2-2 eindstand tegen Anderlecht.

Zaterdag kan Racing Genk alvast tijdelijk de leidersplaats opeisen door thuis Oud-Heverlee Leuven te verslaan. OHL zal alvast niet op volle oorlogssterkte zijn, want de troepen van Marc Brys verloren maar liefst vier sleutelspelers tegen Eupen. Charleroi, op zijn beurt, moet de onverwachte overwinning tegen Club Brugge bestendigen tegen Oostende. Om een felbegeerd plaatsje in de top 4 te bemachtigen, weten de Carolo's dat elk punt telt in de eindafrekening.

Zaterdagavond heeft AA Gent dan weer iets recht te zetten voor zijn supporters na het verlies in Sint-Truiden. Nu David definitief is vertrokken naar Lille, zullen de Buffalo's een oplossing moeten vinden tegen Kortrijk en voor de rest van het seizoen.

Een moeilijke verplaatsing voor Standard

Zondag proberen Antwerp (uit bij Cercle om 13u30) en Anderlecht (thuis tegen STVV om 18u15) hun eerste overwinning in de nieuwe jaargang te boeken. Beerschot zal dan weer zijn eerste succes tegen Oostende navolging willen geven op het Kiel tegen Zulte Waregem om klokslag 16 uur.

De tweede speeldag wordt maandag om 19u afgesloten met een duel tussen Waasland-Beveren en Standard. Tot de verbazing van Jan en alleman, bekleden de Waaslanders na één speeldag de eerste plaats in de rangschikking. Ze danken die plaats vooral aan de aanvallende middenvelder Daan Heymans, die tegen Kortrijk twee keer raak trof. De Luikenaars, die ook met een overwinning de competitie openden, zullen daar echter een vervolg willen aan breien. Zeker met de ontmoeting met Racing Genk op de volgende speeldag in het achterhoofd.

Volg alle actie van de Jupiler Pro League op de voet via Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx!

Bovendien biedt Proximus Pickx, sinds de heropstart van de Jupiler Pro League, in haar app (in eerste instantie enkel voor de Android-gebruikers) met de 'Interactieve video player" een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functionaliteit kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functionaliteit kan je de matchen van je favoriete team op een unieke manier beleven!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top