JPL – Lege tribunes: de beslissende factor van dit seizoen?

Sport |
De eerste speeldag van de Jupiler Pro League was goed voor heel wat verrassingen. Te danken aan de afwezigheid van supporters in de tribunes?
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Op de eerste speeldag van de Jupiler Pro League werden negen wedstrijden afgewerkt. Slechts twee thuisploegen konden hun wedstrijd winnen: Standard en STVV. Van de andere zeven wedstrijden eindigden er drie op een gelijkspel en maar liefst vier bezoekende ploegen gingen met de drie punten naar huis. Met deze statistieken wordt het afwachten of het ontbreken van de twaalfde man in de tribunes een invloed zal hebben op het verloop van dit kampioenschap 2020-2021. 
 
Er werden in totaal 23 doelpunten gemaakt, 2,55 goals per wedstrijd, een mooi, normaal gemiddelde. Een monsterscore werd er niet opgetekend. Twee aanvallers konden twee keer scoren: Noubissi van Beerschot en Heymans van Waasland Beveren. Vijf van de zes ploegen die drie punten in de wacht sleepten, wonnen hun duel met het kleinste verschil. Alleen Waasland-Beveren kon van Kortrijk winnen met een verschil van twee goals (1-3). Er lijkt dus weinig verschil te zijn tussen de 18 ploegen.
 
Een andere factor die een doorslaggevende rol kan hebben gespeeld in deze eerste speeldag van de JPL, was de warmte. 18 van de 23 doelpunten werden gescoord in de tweede helft, waarvan 15 in het laatste halfuur. Een statistiek die erop kan wijzen dat de verdedigers het een uur volhielden, maar dat de vermoeidheid dan intrad.
 
Tot slot werden ook drie strafschoppen gefloten en deelden de scheidsrechters 37 gele kaarten uit, een gemiddelde van 4,11 per wedstrijd. Geen enkele speler kreeg een rood kartonnetje onder zijn neus geduwd.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top