RLCS Season X: Team BDS wint eerste regional, Belgische coach ChaOs eindigt 10e

Door Proximus

Deel dit nieuws

Afgelopen weekend werd de eindfase van de Europese fall split van de Rocket League Championship Series afgewerkt. In de play-offs trok het Frans-Spaanse BDS-team het laken naar zich toe.

Sinds het begin van de maand namen 32 teams deel aan de nieuwe split van het Rocket League-kampioenschap. Gedurende twee weekends streden de beste Europese organisaties om de acht finaletickets. Op 1 en 2 augustus verdeelde de eerste fase de teams in twee groepen van zestien, georganiseerd in het Zwitserse systeem. Na afloop van deze eerste etappe kregen alleen de acht beste teams van elke groep het recht om de zaterdag daarop terug te keren voor een nieuwe groep van zestien in hetzelfde format.

Helaas voor onze vertegenwoordigers slaagde slechts één Belg erin om de volgende fase te halen. Komende uit de closed qualifier, eindigden coach Liam “ChaOs” De Cuypere en zijn Triple Trouble-spelers op een mooie zesde plaats in groep A. Aan de kant van de teleurgestelden eindigde Bilbo slechts twaalfde in diezelfde groep met Chalked, terwijl de 100% Belgische ploeg Ascending Legends op de laatste plaats eindigde. In de andere groep faalde Aztral, van Oxygen Esports, net voor de poorten van de tweede ronde met een negende plaats, voor Artyrus en zijn team Glory4Builders.

Vervolgens was het tijd voor fase 2, die ook fataal was voor onze enige overlevende. Met twee overwinningen en drie nederlagen kon Triple Trouble zich niet plaatsen voor de play-offs. Desondanks kan het team, dat uit de kwalificaties kwam, trots zijn op zijn parcours, ook al heeft de uitschakeling een zure nasmaak.

Wat betreft de gekwalificeerden namen Guild Esports en Renault Vitality de leiding met drie overwinningen en nul nederlagen. Solary, BDS, Top Blokes, Giants Gaming, Dignitas en Magnifico sloten de rij. Deze topteams stonden in de top acht en kwamen de volgende avond (zondag 9 augustus) samen in een boom met directe uitschakeling.

Ondanks hun onberispelijke prestaties de dag ervoor slaagde Guild Esports er niet in om de kwartfinales te halen tegen de laatste gekwalificeerde, Magnifico (1-3). Hetzelfde gold voor Solary tegen Top Blokes (2-3), voor Dignitas tegen Vitality (1-3) en voor Giants die met 2-3 verloren van BDS. De halve finales boden ons een binnen de esports-scene bekend duel aan tussen Team BDS en Vitality. De drieletterorganisatie won de clash tegen de grote “V” met 4-2! Eenmaal gelanceerd, voltooide het team bestaande uit de Fransen M0nkey M00n en Extra zijn klim naar de top van het podium met een slotoverwinning tegen Top Blokes (2-4). Na een stevige run en slechts één kleine nederlaag aan het einde van twee weken competitie, veroverde Team BDS de eerste plaats met 30.000 dollar aan prijzengeld en 351 punten in de strijd om kwalificatie voor de wereldbeker.

PlaatsPrijsPuntenTeam
1e$30.000351Team BDS
2e$15.000250Top Blokes
3e – 4e$8.000200Magnifico – Renault Vitality

De Zwitserse organisatie kent dus een goede start en zal moeten bevestigen tijdens de winter- en voorjaarscompetities. De weg richting het WK is namelijk nog heel erg lang.

© Team BDS

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top