Finale Belgian League: stoot KVM Esports Sector One van de troon?

Door Proximus

Deel dit nieuws

Maandag staat in het teken van de grote finale! Na enkele weken van competitie en play-offs hebben twee teams de finale van de League of Legends zomersplit bereikt. Terwijl Sector One logischerwijs op de afspraak was, verraste KVM zijn concurrenten en gelooft het team heel erg in zijn kansen.

De elfde competitieweek in de Belgian League zomersplit is aangebroken. Na een zwaarbevochten kampioenschap waarbij Anderlecht voortijdig werd uitgeschakeld, Team 7AM de waarnemers verraste en Aethra een comeback maakte vanuit de buik van het klassement, zijn het uiteindelijk de regerende kampioen Sector One en KVM Esports die hun plaats in de finale hebben veiliggesteld.

Terwijl Sector One de verwachtingen inloste door zich rechtstreeks te kwalificeren voor de finale na winst in de eerste wedstrijd van de play-offs, moest Mechelen het afgelopen maandag in de halve finale opnemen tegen Aethra Esports. Ondanks de hoop op een spannend duel werd de BO3 geen lang leven beschoren, met een overtuigende 2-0 in het voordeel van de Mechelaars. Dankzij die overwinning kunnen Robba en zijn teamgenoten wraak nemen op de “Foxes” voor de zomertitel.

Terwijl het publiek verwacht dat de huidige kampioen zal domineren, wil KVM alle voorspellingen de prullenmand ingooien. En terecht, want hoewel de oranje dominantie sinds het begin van het seizoen 2020 heel lang duidelijk was, kende de Belgian League op de avond van de vijfde wedstrijdweek een verrassing van formaat met de overwinning van Aethra tegen de favoriet. Sterker nog, twee weken later slaagden de jonge spelers van Team 7AM er ook in om de oranje golf te breken. Maar na die surprises namen Night en zijn teamgenoten de controle over hun lot opnieuw in handen. S1 won gemakkelijk op de laatste dag van het kampioenschap en legde vervolgens KVM over de knie in de allereerste play-offwedstrijd (2-0), die recht gaf op een rechtstreeks ticket voor de finale.

Toch openden de twee competitienederlagen de deur van de hoop voor alle teams in het Belgisch kampioenschap, een hoop waarop de Mechelse club zich deze maandag zeker zal focussen. De finale wordt afgewerkt in een BO5. Het lijdt geen twijfel dat KVM de enige twee misstappen van Sector One vanuit elke hoek heeft geanalyseerd in een poging om twijfel te zaaien binnen de oranje rangen. Wie weet staat iedereen met open mond na de laatste acties.

Reken desondanks niet op een onderschatting van S1. Nu het team wakker en gewaarschuwd is voor een potentieel gevaar, lijdt het geen twijfel dat de spelers hun twee weken van voorbereiding ten volle hebben benut om zich klaar te stomen voor de finale, een tweede opeenvolgende titel en de €2.500 die aan de winnaars is beloofd. En we mogen natuurlijk ook niet de plek in de play-in van de European Masters, een Europese subtopcompetitie die S1 in het voorjaar goed lag, vergeten. Onze vertegenwoordigers kwamen namelijk als tweede uit hun groep en werden helaas voor de poorten van het main event uitgeschakeld door Defusekids (nu LowLandLions).

© Belgian League

Tot slot hoeven we je niet te vertellen dat de mix van inzet, talenten en ambities ons een explosieve cocktail zal aanbieden, die aanstaande maandag 10 augustus om 19u van start gaat. Je kan dit alles live volgen op Proximus Pickx:

© Belgian League lolesports BE

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top