Netflix pakt uit met nieuwe realityshow: 'Indian Matchmaking'

'Indian Matchmaking' kwam al bijna een maand geleden uit op Netflix. In die vier weken hebben heel wat mensen een mening kunnen vormen over het enigszins verrassende programma. Maar hoe zit de realityshow nu precies in elkaar?

Streamingplatform Netflix schrikt niet weg van sappige realityshows. Meestal gaan die gepaard met afgetrainde jonge mensen, die in badkledij ergens onder de zon zitten, maar in de nieuwste additie in de categorie gaat het er helemaal anders aan toe. ‘Indian Matchmaking’ gunt de kijkers een blik achter de schermen van gearrangeerde huwelijken in India.

Matchmaker
 
Zoals de meeste mensen weten, worden Indiase huwelijken vaak geregeld, maar in India worden ze gewoon ‘huwelijken’ genoemd. Wanneer twee mensen trouwen uit liefde wordt dat een ‘liefdeshuwelijk’ genoemend. Gearrangeerde huwelijken, zoals wij ze noemen, zijn dus heel normaal voor de gemiddelde Indiër. Om een goede partij te vinden doen ze zelfs beroep op een matchmaker.
 
Sima Taparia is één van Mumbai’s meest bekende matchmakers. Tijdens de show zal zij met enkele singles op zoek gaan naar hun match made in heaven, al moet het ook vooral klikken tussen de families. Zoals Sima aangeeft, gaat het huwelijk in India veel meer gepaard met het samenvoegen van families dan elders. Klikt het niet, dan is een huwelijk weinig waarschijnlijk.


Kritieken
 
The show kon al rekenen op uiteenlopende kritieken. In India vinden veel kijkers bijvoorbeeld dat de opmerkingen van matchmaker Taparia bijdragen aan de normalisering van de regressieve normen die aan Indiase vrouwen worden opgelegd, om aanzien te worden als ‘geschikte vrouw’. Volgens ‘The Hollywood Reporter is ‘Indian Matchmaking’ echter “humoristisch en hartverwarmend”, en biedt het “vooral veel nieuwe inzichten”. Daarnaast werd de reeks ook geprezen omdat hij de deelnemende singles absoluut niet belachelijk maakt. De meningen zijn dus verdeeld, maar dat neemt niet weg dat de reeks een razend realitysucces is.  
 
Wil je zelf zien hoe de singles worden gematcht met hun ‘perfecte’ partner? ‘Indian Matchmaking' is sinds 16 juli te zien op Netflix.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?