De glansrollen van Geert Van Rampelberg

Heb je zin in een spannende film vanavond? Dan stem je om 21u50 best af op VTM voor ‘De Behandeling’. De Vlaamse Film uit 2014 is gebaseerd op het boek ‘The Treatment’ van Mo Hayder. Één van de hoofdrollen in de thriller wordt vertolkt door Geert Van Rampelberg, een acteur die heel wat goede films en series in zijn repertoire heeft staan. Proximus Pickx maakte daarom een opsomming van enkele van zijn beste acteerprestaties.

De Behandeling
 
In deze thriller naar de regie van Hans Herbots neemt Van Rampelberg de rol aan van hoofdpersonnage Nick Cafmeijer, een inspecteur die getraumatiseerd is door de verdwijning van zijn broertje toen ze nog kinderen waren. Hij vermoedt dat de jongen in handen kwam van een pedofiel, maar er is niets dat dat kan bewijzen. Wanneer hij op een nieuwe zaak wordt gezet, toont die wel erg veel gelijkenissen met de verdwijning van zijn broer. Van Rampelberg weet de complexiteit van een volwassen man die worstelt met een immens jeugdtrauma perfect neer te zetten.

Tot Altijd
 
Het zou wel één van Van Rampelbergs meest memorabele rollen kunnen zijn: die van Thomas in het waargebeurde drama ‘Tot Altijd’. De film vertelt het leven van Mario Verstraete, een MS-patiënt die jarenlang gevochten heeft voor de euthanasiewetgeving in België in het begin van de jaren 2000. Van Rampelberg speelt Thomas, beste vriend van Mario en huisdokter. Nadat Mario de diagnose MS krijgt, doet hij Thomas beloven om hem te helpen om waardig te sterven. De film nam de Ensor voor Beste Film in ontvangst en Geert Van Rampelberg kreeg voor zijn rol de Ensor Beste Acteur.

Code 37
 
Code 37 maakt al even geen nieuwe seizoenen meer, maar de herhalingen van de reeks over de Genste zedenpolitie zijn nog steeds op tv te zien. Geen hoofdrol deze keer voor Van Rampelberg, maar wel een belangrijke bijrol. Hij speelt er namelijk de buurman van inspecteur Hannah Maes, die tot over zijn oren verliefd is op de intrigerende jonge vrouw. Ook toen in 2011 een film uitkwam van de succesvolle reeks, mocht ‘de buurman’ niet ontbreken.
 

De Infiltrant
 
Nog een succesvolle VTM-reeks waar de acteur zijn stempel op drukte was ‘De Infiltrant’, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Kris Daels, een undervoceragent die meewerkte aan de langste infiltratieoperatie in België. Hij speelde er de rol van Danny Desmedt, die moet infiltreren in de organisatie organisatie van Freddy Bernaerts. Zijn missie loopt echt niet helemaal zoals gepland wanneer er gevoelens in het spel komen. Van Rampelberg werd voor deze rol genomineerd voor Beste Acteur op de Seoul International Drama Awards.
 

Studio Tarara
 
Deze dramareeks neemt je als kijker mee achter de schermen van het VTM van begin jaren ’90. Geert Van Rampelberg vertolkt er Patrick Willems, de publieksopwarmer van een populaire comedyshow. In de serie is grensoverschrijdend gedrag en druggebruik in de showbizz sterk aanwezig, alsook alle drama die zich aan de andere kant van de camera’s afspeelt.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?