Quarantaine: let’s make some music!

Met het dromerige ‘My Future’ heeft Billie Eilish een nieuw nummer uitgebracht over de lockdown. Uiteraard zijn er nog een hele rits muzikanten en artiesten die zich hebben laten inspireren door de vele vrije tijd en de verplichtte lockdown om nieuwe muziek te schrijven of te componeren. Een kort overzicht uit het aanbod van artiesten die kracht en energie hebben gepuurd uit de coronacrisis.

Billie Eilish
 
In haar nieuw nummer 'My Future' maakt de sinistere/etherische elektropop van singer-songwriter Billie Eilish plaats voor zwoele, contemplatieve soul en jazz en blikt ze ook introspectief terug op zichzelf want ze zingt - 'Cause I, I'm?in love / With my?future / Can't wait to meet her / And I (I), I'm in love / But not with anybody else / Just wanna get to know myself. Het nummer sloeg meteen aan: na één dag werd het al meer dan vijf miljoen keer beluisterd op Spotify, wat het meteen het meest gestreamde nummer wereldwijd maakt. Ook de geanimeerde clip die bij het nummer hoort is ondertussen al bijna 33 miljoen keer bekeken. LA-muzikante Eilish schreef ook deze keer het nummer samen met haar broer Finneas O’Connell. Ondertussen blijft ze verder werken aan haar tweede album.

James Blake
 
Dat de Londense soundsmid James Blake – al woont hij tegenwoordig in Los Angeles - met zijn frêle stem zelfs de meest ruige rocksongs kan omtoveren in fragiele treurliedjes bewijst hij met zijn cover van de Nirvana-klassieker ‘Come As You Are’. Blake, vooral gekend om zijn stijlvolle elektronische dansmuziek met invloeden uit diverse elektronische muziekgenres als techno, drum-'n-bass en dubstep,  schotelde zijn fans de voorbije quarantaine tal van covers voor: van Radiohead en Billie Eilish tot Frank Ocean en Joni Mitchell. 

Taylor Swift
 
Ook de Amerikaanse popster Taylor Swift zat de afgelopen maanden niet stil. 'Folklore', haar nieuwe album met zestien nummers, werd bij haar thuis tijdens de coronacrisis opgenomen. De recensenten zijn alvast enthousiast over haar achtste studioalbum. "Bombastische pop maakt ruimte voor kalmere en meer unieke nummers dan die te horen waren op het vrolijke Lover. Nu grote concerten er voorlopig niet in zitten, is er waarschijnlijk ook minder behoefte om nummers te maken die elke hoek van een enorm stadion kunnen bereiken”, schrijft The Guardian die het album – “haar meest experimentele en ontwikkelde” - vijf sterren geeft. Alle nummers van 'Folklore', met kamerpopballades waarin veel zachte pianoklanken, kabbelende gitaren en elektronische geluiden doorklinken, maakten ook hun debuut in de Amerikaanse hitparade waardoor het totaal aantal van Swifts nummers dat de top 100 haalde steeg naar 113. Swift stoot zo de Amerikaanse rapster Nicki Minaj van de troon, die met 110 nummers het record sinds 1 april 2017 in handen had. 

The Rolling Stones
 
‘Good old Stones’ kunnen en mogen niet ontbreken in dit overzichtje. Mick, Keith & co brachten tijdens de lockdown een compleet nieuw nummer uit en de tittel liegt er niet om: 'Living in a Ghost Town'. Voor de lockdown werkten de Stones in de studio aan nieuw materiaal. “Er was één song waarvan we dachten dat die weerklank zou vinden in de tijden die we nu doormaken”, aldus Mick Jagger. “We hebben hem afgemaakt in afzondering van elkaar.” Het nieuwe nummer refereert aan de coronacrisis in tekstregels als „Life was so beautiful/ now we all got locked down” en „If I want a party/ It’s a party of one.” Ook typisch voor The Rolling Stones: de band is ondertussen zo bekend dat hun naam zelfs niet op de 10 inch prijkt die ze van hun nummer uitbrachten. Het legendarische logo –  die rode mond met de grote likkende tong – volstaat.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?