Deinze met de nodige moeite voorbij Lierse Kempenzonen in 1B-oefenduel

Sport | Zaterdag stond er een oefenduel gepland tussen KMSK Deinze en Lierse Kempenzonen. Voor de Kempenaars was het een eerste stevige test sinds de club te horen had gekregen dat ze in 1B mocht starten. Deinze ging dan weer op zoek naar bevestiging na enkele sterke prestaties tegen JPL-teams.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij Deinze stonden er met Dutoit, El Banouhi en Lecomte drie zomertransfers in de basis terwijl er bij Lierse Kempenzonen een plekje voorzien was voor nieuwkomers Brughmans, El Ansri, Straetman, Bitsindou, Van Genechten, Gillis én Cauwenberg. Toch konden de Kempenaars in de eerste helft goed gelijke tred houden met de goed gerodeerde machine van de Oost-Vlamingen.

Na de pauze kwam Deinze dan toch wat meer opzetten en met een carambolegoal van Staelens kon de thuisploeg dan toch de ban breken. Even later werd het ook nog 2-0 na een hele mooie tiki taka-aanval van de Oranjehemden waarbij prijsschutter Mertens de bal maar in het net te leggen had terwijl de compleet uit verband gespeelde Liersedefensie geen verhaal had.

Normaliter speelde ook RWDM zaterdag een oefenduel, maar de match tegen Olympic Charleroi werd geannuleerd.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top