Wordt Raphaël Varane overschat?

UEFA Champions League | Real Madrid beet gisteren in het stof tegen Manchester United in de achtste finales van de Champions League. Raphaël Varane was de gebeten hond met twee huizenhoge blunders.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Los Blancos zullen voor het tweede jaar op rij niet aantreden in de kwartfinale van het kampioenenbal. Varane heeft boter op het hoofd met twee enorme blunders. De Fransman heeft zijn kans niet gegrepen om zich te profileren als de vervanger van de afwezig patron in de verdediging, Sergio Ramos. Integendeel, hij verliest steeds meer krediet in Madrid.
 
De verdediger uit Lille liet zich opjagen door de hoge pressing van de Citizens. Hij werd tegen zijn eigen achterlijn gedrukt, waarna hij zich de bal liet ontfutselen door Gabriel Jesus. Die laatste legde de bal opzij naar Sterling, die vervolgens maar binnen hoefde te tikken. Ook bij de tweede goal van City ging Varane niet vrijuit: hij speelde een te korte terugspeelbal met het hoofd naar Thibaut Courtois, waardoor een jagende Gabriel Jesus de bal voor de neus van Courtois in doel kon werken. 
 
“Ik neem de nederlaag op mij”, verklaarde Varane na zijn snertmatch. Een nieuwe teleurstellende prestatie van de Fransman, die zich zo allerminst als de vervanger van Ramos in de defensie opwerpt. Real Madrid hoopt al jaren dat een nieuwe patron in de verdediging zou opstaan; een sterkhouder die in staat zou zijn om in de gigantische voetsporen te treden van de 34-jarige Ramos. Maar Varane lijkt na zijn rampwedstrijd definitief afgedaan te hebben.
 
Waar de tandem Varane-Ramos doorgaans uitermate solide is – het duo is wellicht één van de beste defensieve duo’s in Europa – zakt de Fransman weg van zodra zijn maatje aan zijn zijde ontbreekt. Terwijl men net dan van hem standvastigheid verwacht.
 
De revanche van Rudi Garcia
 
In de andere CL-partij leed Lyon een 2-1 nederlaag tegen Juventus, maar die uitslag volstaat voor de Fransen om door te stoten dankzij de uitdoelpunten (2-2 over twee matchen). Lyon staat zo voor het eerst sinds 2006 in de kwartfinale van de Champions League. Een krachttoer die ze deels te danken hebben aan Rudi Garcia.
 
De coach van Lyon kent de Oude Dame als zijn broekzak na zijn driejarig avontuur in Italië, op de bank van AS Roma. Twee seizoenen lang heeft Garcia het Juventus knap lastig gemaakt. In 2014 en 2015 eindigde Roma als vicekampioen in de Serie A, na een bitse titelstrijd met Juve. Zoals wel vaker schieten de hoofdstedelingen net dat tikkeltje tekort om de titel weg te kapen.
 
Nu smaakt de wraak van Garcia zoet. Op het hoogste Europese toneel dwingt hij Juventus op de knieën. Maar de coach van l’OL kan niet op zijn lauweren rusten, want het vervolg kondigt zich pittig aan. In Lissabon zullen de Fransen een taaie brok voorgeschoteld krijgen: Manchester City.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top