Niet te missen op tv (10 augustus - 16 augustus)

Zie je door de bomen het bos niet meer in de programmaschema’s van de zenders?
 

Vertrouw dan op onze gecureerde selectie van interessant kijkvoer. Deze programma’s & films mag je deze week niet missen op de buis.

 

Weduwen van voormalige dictators  

Wie het in 2017 gemist heeft, krijgt deze zomer een herkansing.

 
Op dinsdagavond zendt Canvas ‘Weduwen na de val’ opnieuw uit.

In deze driedelige historische documentairereeks ontmoet journalist Peter Verlinden drie weduwen van voormalige dictators en alleenheersers: Farah Diba (de weduwe van de laatste sjah van Iran), Agathe Kanziga (de weduwe president Habyarimana van Rwanda) en Jehan Sadat (de weduwe van de Egyptische president Anwar Sadat).

Aan de hand van zijn gesprekken met de weduwen en archiefbeelden reconstrueert de VRT-journalist telkens het verhaal van de val van het regime waar ze zo nauw bij betrokken waren.

Bekijk ‘Weduwen na de val’ op dinsdag 11 augustus om 21u15 op Canvas of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!
 

Cameron Diaz trekt álles uit  

Het huwelijk van Annie (Cameron Diaz) en Jay (Jason Segel) is een beetje ingedommeld.

 
Vooral tussen de lakens is de mot er aardig ingekomen. Annie weet wel iets om die sleur te doorbreken: ze gaan drie uur lang alle standjes uitproberen en filmen!

Leuk idee natuurlijk, maar het loopt net even anders dan Annie en Jay hadden bedacht. De volgende dag hebben ze al spijt. Ze besluiten de video te wissen. Alleen klikken ze op het verkeerde knopje. In plaats van dat ze hun intieme filmpje wissen, delen ze het met al hun vrienden en familie.

Dikke paniek natuurlijk. Het koppel begint aan een race tegen de klok door Los Angeles in een poging te voorkomen dat iemand hun sekstape te zien krijgt.

“Volledig uit de kleren gaan hoort bij de rol. Dus heb ik het gedaan”, aldus romcom-koningin Cameron Diaz over ’Sex Tape’. Het hielp ook dat ze de naaktscènes opnam met tegenspeler Jason Segel. “Je wilt niet met een imbeciel opgescheept zitten. Je wilt samenwerken met iemand die je kan vertrouwen. Jason en ik hadden een prima verstandhouding”, zei Diaz daarover in een interview.

Bekijk ’Sex Tape’ op woensdag 12 augustus om 20u35 op Vitaya of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!
 

Een beest van een thriller  

In deze spannende psychologische thriller hangt er een zware schaduw over het leven en de relaties van hoofdpersonage Rechercheur Nick Cafmeyer (Geert Van Rampelberg).

 
Nick worstelt sinds zijn negende met de onopgeloste verdwijning van zijn broertje Bjorn.

‘De Behandeling’ is gebaseerd op het boek ‘The Treatment’ van de Britse thrillerauteur Mo Hayder.

Het monster uit haar boek, ‘de trol’, terroriseert enkele families bij hen thuis net voor ze op weekend vertrekken. Hij sluit ze op alvorens de vader te dwingen seks te hebben met zijn eigen kind. Het moet gezegd dat dit onsmakelijke gegeven in de film vooral als dwaalspoor wordt gebruikt: op deze manier worden ook de vaders verdacht. Hun DNA wordt immers aangetroffen op hun eigen kind.

‘De behandeling is geen film met een boodschap. Het is vooral een goede, snel gemonteerde en vaak keiharde thriller. De vele plotwendingen uit het boek zorgen ervoor dat de film ruim 2 uur duurt. Langdradig is hij echter allerminst.

Bekijk ‘De behandeling’ op woensdag 12 augustus om 21u50 op VTM of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!
 

Mysterieuze wezens  

Ze onderzochten ooit al wilde zwarte panters in Australië en losten het mysterie op van krokodillen die in bomen klimmen.

 
Maar er is meer! Want in ‘Legends of the Wild’ gaan jeugdvrienden en natuurliefhebbers Damian Duffy en Matt Hoffman op zoek naar nog meer opmerkelijke geheimen van Moeder Natuur.

Van onverklaarbare zeedieren in de ijzige wateren van Alaska tot dodelijke aanvallen door roofvogels in Papoea-Nieuw-Guinea. Het zijn geen mythische verhalen als de yeti of het monster van Loch Ness, maar echte gebeurtenissen die al eens geregistreerd zijn door de lokale bevolking.

Matt en Damian trekken erop uit om het met hun eigen ogen én camera vast te leggen en te verklaren. Ze reizen daarbij af naar de meest afgelegen en onheilspellende plekken op aarde. En hopen heelhuids terug te keren met opmerkelijke beelden…

Bekijk ‘Legends of the Wild’ op zondag 16 augustus om 20u30 op Discovery of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil! 
 

Music Maestro

Sport in de kijker

Focus op films, series & tv

Nieuws van het esport-front

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?