ESL Benelux Championship kondigt zijn winterseizoen aan

Door Proximus

Deel dit nieuws

De ESL Benelux Summer had dit jaar veel verrassingen en wendingen in petto op zowel CSGO als Clash of Clans, vanaf de eerste kwalificatiewedstrijden in maart tot de finales in mei. ESL Benelux wilde dit grote avontuur daarom voortzetten en kondigde de datums voor het winterseizoen aan.

In mei kwamen we de namen te weten van de twee winnende teams van het Benelux Championship, Intech Tenerife Titans of CSGO en Proc op Clash of Clans.

Als je net als wij een aandachtige toeschouwer was, zal je je zeker herinneren dat beide teams het tij keerden en wonnen als outsiders.

Nou, ook het Benelux Championship Winter wordt een geweldige show! Maar deze keer gaat de competitie door op een ander spel, Brawl Stars neemt de plaats in van Clash of Clans.

De wijziging is niet zo verrassend, want deze twee door Supercell ontwikkelde mobiele games hebben zich binnen de scene gevestigd als must-haves.

De kwalificaties

Een van de grote verschillen van de ESL Benelux Winter-editie is de kwalificatie voor de CSGO-competitie. Die zal doorgaan op ESEA en op vier verschillende datums.

Alle kwalificaties worden in BO1 gespeeld en de drie beste teams van deze kwalificatiefasen worden naar een groepsfase gestuurd, waar de vier finalisten van de summer split zich bij hen zullen voegen. Vanaf 24 september strijden de zestien teams in een dubbele eliminatieboom. De eerste vier teams gaan rechtstreeks door naar de play-offs van de winter split van het ESL Benelux Championship 2020.

Qualifier 1 gaat door op maandag 24 augustus (inschrijving).
Qualifier 2 gaat door op donderdag 27 augustus (inschrijving).
Qualifier 3 gaat door op maandag 31 augustus (inschrijving).
Qualifier 4 gaat door op donderdag 3 september (inschrijving).

Wat betreft Brawl Stars zal de competitie iets anders verlopen, met vier kwalificatiegroepen. De vier beste teams worden naar een boom met dubbele eliminatie gestuurd. De acht beste teams plaatsen zich voor de hoofdcompetitie.

Qualifier 1 gaat door op dinsdag 25 augustus (inschrijving).
Qualifier 2 gaat door op woensdag 26 augustus (inschrijving).
Qualifier 3 gaat door op dinsdag 1 september (inschrijving).
Qualifier 4 gaat door op woensdag 2 september (inschrijving).

De competitie wordt live uitgezonden op het Twitch-kanaal van de ESL Benelux en we zullen je informeren over het verloop van de competitie.

© ESL Benelux

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top