Vlucht dit weekend van de hittegolf dankzij deze kijktips

Het was deze week al erg warm, maar tijdens het weekend klimt het kwik nog enkele graden hoger. Geen nood als er geen zwembad in de tuin staat, voor afkoeling kan je ook perfect binnenblijven. Proximus Pickx heeft alvast een paar kijktips achter de hand.

Dit weekend vlucht je van de hittegolf dankzij deze kijktips

Work It
 
Sommigen vinden ze cliché, anderen zijn er helemaal weg van, maar één ding staat vast: filmmakers zijn dansfilms nog lang niet moe. ‘Work It’ vertelt het verhaal van Quinn Ackerman, een ietwat onhandige tiener die in haar laatste jaar aan de middelbare school zit. Haar grote doel is om volgend jaar te gaan studeren in de hogeschool waar haar overleden vader jaren geleden zijn studentjaren gesleten heeft. Quinn wordt enkel toegelaten als ze de grote danswedstrijd wint, dus trommelt ze een groep buitenbeetjes op om zich samen met haar een weg in de school te dansen. Het enige probleem dat haar nu nog rest: ze kan niet dansen.
 
‘Work It’ is vanaf 7 augustus beschikbaar op Netflix.  

Agatha and the Truth of Murder
 
Heb je toch iets meer mysterie nodig? Dan is ‘Agatha and the Truth of Murder’ vast ideaal. Het verhaal speelt zich af in de herfst van 1926, wanneer een vrouw vermoord wordt aangetroffen in een trein. Het slachtoffer blijkt het metekind van Florence Nightingale, de Britse schrijfster van de feministische klassieker ‘Cassandra’, te zijn. Het onderzoek leidt echter tot geen enkele specifieke verdachte. Daarom stort Agatha Christie, een schrijfster die op dat moment worstelt met een gebrek aan inspiratie, zich op het verhaal.
 
‘Agatha and the Truth of Murder’ is nog tot 22 augustus beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.
 

Hasta la Vista
 
Na een warm weekend kan je in de zetel ploffen met een Vlaamse topper: ‘Hasta la Vista’. In deze film uit 2011, naar de regie van Geoffrey Enthoven, gaan drie mannen met een fysieke beperking samen op reis naar Spanje. Het is de droom van Philip, Jozef en Lars om eindelijk eens zonder ouders op pad te gaan en dan ook meteen hun eerste seksuele ervaring te beleven. Terwijl hun ouders ervan overtuigd zijn dat ze een wijntour gaan maken, vertrekt het drietal dus samen met een ervaren verpleegkundige naar een gespecialiseerd bordeel in Spanje.
 
‘Hasta la Vista’ is op zondag 9 augustus om 21u05 te zien op één.
 

Music Maestro

Sport in de kijker

Focus op films, series & tv

Nieuws van het esport-front

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?