Oefenduels 1B: winst voor Union en RWDM; draws voor Westerlo en Seraing

Sport | Woensdagnamiddag stonden er twee internationale oefenduels op het programma voor one 1B-teams. Union Sint-Gillis trok de Franse grens over om RC Lens partij te geven terwijl KVC Westerlo haar oefenstage afsloot met een oefenpot tegen FC Utrecht. In de avond speelden ook RWDM en Seraing nog een oefenduel.

Union Sint-Gillis en de Franse Ligue 1-club RC Lens hielden het spektakel volledig voor de tweede helft. Na een droge 0-0 aan de rust vielen er toch nog vier goals in de tweede periode. Drie daarvan waren van Brusselse makelij; Hamzaoui, Nielsen en Undav pikten allemaal alweer een goaltje mee waardoor Mazzu en co de bus op konden met een fraaie 1-3 overwinning.

KVC Westerlo leek op weg naar een nederlaag tegen Eredivisionist FC Utrecht. De Kempenaars kregen vlak voor rust twee goals binnen en moesten zo de kleedkamers in met een dubbele achterstand. Maar nieuwkomer Ephestion bracht Peeters en zijn manschappen op het uur toch weer in de wedstrijd en amper vier minuten later scoorde Janssens al de gelijkmaker. Even leek Westerlo op en over de Nederlanders te gaan, maar uiteindelijk bleef de 2-2 toch op het bord.

Later op de dag stond RFC Seraing een tweede keer op het oefenveld. Na de 2-1 tegen AA Gent van in de voormiddag mochten 11 andere jongens het beste van zichzelf geven tegen Patro Eisden. Dat lukte slechts gedeeltelijk, want na 90 minuten stond er een 1-1 einstand op het bord. Ndiaye had Seraing op voorsprong gebracht, maar de Luikenaars konden die krappe marge niet vasthouden tot op het einde.

RWDM had dan weer de nodige moeite met Francs Borains. Terki had de Brusselaars op voorsprong gezet, maar dankzij een penaltygoal waren de Henegouwers opnieuw langszij gekomen. In het slot kon verdediger Ruyssen toch nog een overwinning uit de brand slepen dankzij zijn tweede goal in deze voorbereiding: 1-2.