Dit zijn de duurste voetbaltransfers in elk van de drie linies

Voetbal | Vandaag is het dag op dag twee jaar geleden dat Kepa Arrizabalaga zijn krabbel onder een contract bij Chelsea zette. Daarmee was een transfersom gemoeid van 72 miljoen euro, wat van hem de duurste doelman tot op heden maakt. Proximus Pickx ging voor elk van de drie linies – verdediging, middenveld en aanval – na welke voetballers voor het meeste geld van club veranderden.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Verdediging: Harry Maguire

De Engelsman verruilde in augustus 2019 zijn doorbraakclub Leicester City voor het kwakkelende Manchester United. De monstersom van 91,5 miljoen euro maakte hem prijziger dan de Nederlander Virgil van Dijk, die eind 2017 voor 84,5 miljoen euro de overstap maakte van Southampton naar Liverpool en zich daarmee de duurste verdediger tot dan toe mocht noemen.

Maguire genoot zijn jeugdopleiding als centrale verdediger bij Sheffield United, waar hij in 2011 debuteerde in het eerste elftal. Later verkaste hij naar Hull City, dat hem uitleende aan Wigan Athletic. Na zijn transfer naar Leicester City in 2017 zou hij helemaal ontbolsteren. Na enkele jaren van stagnatie maakte hij in korte tijd een opmerkelijke groei door en ontpopte zich tot één van de absolute sterkhouders achterin.

Middenveld: Philippe Coutinho

In 2018 verruilde vedette Philippe Coutinho Liverpool voor Barcelona. De Catalanen telden daarvoor zo'n 120 miljoen euro plus 40 miljoen euro aan bonussen neer. De middenvelder kon nooit zijn stempel drukken bij de Blaugrana en werd in het seizoen 2019-2020 uitgeleend aan Bayern München. Ook komend seizoen zal Coutinho niet in Barcelona te zien zijn: de Braziliaan aast op een terugkeer naar de Premier League, en zijn club wil die wens maar al te graag inlossen. Naar verluidt zou deze week een huurovereenkomst met Arsenal gesloten zijn voor één seizoen, met aankoopoptie.

In het shirt van Barcelona trof hij 21 keer raak in 76 wedstrijden. Bij Bayern München deed hij vorig seizoen de netten negen keer trillen in 34 wedstrijdoptredens.

Aanval: Neymar

Nog steeds met stip op één: de monstertransfer van Neymar, die in 2017 zwichtte voor de Qatarese oliedollars van PSG. De Brazilaanse baltovenaar kwam over van Barcelona, dat zijn vel heel duur verkocht. De Catalanen incasseerden het hallucinante bedrag van 222 miljoen euro voor hun aanvaller, die niet langer in de verstikkende schaduw wou staan van spitsbroeder Lionel Messi en zijn sterrenstatus elders wou laten floreren. Met Messi, Luis Suárez en Neymar liepen in de Catalaanse voorhoede drie hanen op één erf: te veel opeengepakte ego's. Onder de Eiffeltoren kon Neymar zich tot onbetwiste topvedette kronen.

In de minder hoog aangeschreven Franse Ligue 1 produceert Neymar doelpunten aan de lopende band: de voorbije drie seizoenen trof hij 69 keer raak in 80 wedstrijden. Hij is daarmee van doorslaggevend belang in de triomfen die de Parijzenaars aan elkaar rijgen binnen de eigen landsgrenzen, zoals de drie opeenvolgende landstitels. Op het Europese toneel daarentegen loopt het een stuk moeizamer: in de vorige Champions League-campagne strandde PSG voor het tweede jaar op rij in de achtste finales.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top