Oefenduels 1B: Lierse Kempenzonen klopt Roeselare; Seraing in slotfase onderuit tegen Gent

Sport | Woensdagnamiddag speelden Lierse Kempenzonen en RFC Seraing onder een broeiend zonnetje een midweekoefenduel. De Kempenaars gaven KSV Roeselare partij terwijl de Luikenaars een oefenpot speelden tegen een selectie van AA Gent (A-kern / beloften).

Lierse Kempenzonen en KSV Roeselare speelden een gezapige wedstrijd die pas na de pauze wat gekruid werd met twee goals van de Kempenaars. Van Genechten opende de score en aanvoerder Vermeiren zorgde voor een 0-2 eindstand.

Seraing speelde een sterke eerste helft tegen AA Gent en vlak voor rust kon Mikautadze het goede spel van de Metallo's verzilveren met de openingsgoal. De Luikenaars leken ook in de tweede helft stand te houden, maar gingen dan toch nog onderuit in het slotkwartier. Youngsters Mahour en Parmentier (ex-Lokeren) scoorden voor Gent en zetten zo de 2-1 eindstand op het bord.

Later vandaag spelen ook Union Sint Gillis (RC Lens), KVC Westerlo (Utrecht) en opnieuw RFC Seraing (Francs Borains) nog een oefenduel.