Billie Eilish leert zichzelf beter kennen in My Future

Tieneridool Billie Eilish heeft een nieuw nummer gelanceerd, en wat voor eentje. My Future staat nog maar enkele dagen online maar sloeg op de streamingdiensten meteen in als een bom. Redenen genoeg om het lied ook even hier te promoten.

Als de lockdown iets positiefs heeft betekent, dan is het wel dat sommige artiesten de tijd namen om in alle rust te werken aan nieuw materiaal. Denken we maar aan Taylor Swift die een verassingsalbum maakte. Ook de 18-jarige superster Billie Eilish zat niet stil. Met haar broer Finneas O’Connell schreef ze nieuwe muziek, waarvan My Future de eerste oogst is.

Het nummer werd met een animatieclip voorzien en brengt Eilish naar dromerige sferen. Het lied, gekenmerkt door het typische rustige ritme, zachte melodieën en het broze karakter, is een scherpe en persoonlijke overpeinzing. “Het lied is heel persoonlijk. Het gaat voor een deel over deze coronaperiode. We worden bijna verplicht om ons slecht te voelen en iedereen om ons heen te missen, maar eigenlijk ben ik blij met de stilte”, liet de zangeres weten. Ze gebruikt de lockdownperiode als het ware om zichzelf beter te leren kennen.

“We schreven dit nummer aan het begin van de quarantaine. Het is een nummer dat echt heel persoonlijk en speciaal is voor mij. Toen we dit nummer schreven, was het precies waar mijn hoofd mee bezig was – hoopvol, opgewonden en een waanzinnige hoeveelheid zelfreflectie en zelfgroei. Maar onlangs heeft het ook een nieuwe betekenis gekregen in de context van wat er nu in de wereld gebeurt. Ik hoop dat jullie er allemaal zelf betekenis in kunnen vinden”, zegt Eilish tot slot.

My Future is het eerste nummer dat de vijfvoudige Grammy-winnares heeft uitgebracht na No Time To Die uit februari. Dat laatste nummer maakte ze voor de soundtrack van de gelijknamige James Bond-film, maar die is vanwege de coronacrisis nog niet tot in de zalen geraakt. 

My Future werd bij de release onmiddellijk massaal bekeken en beluisterd. Op de dag van de lancering zelf werd het nummer meer dan 5 miljoen keer gestreamd op Spotify, momenteel zit het al aan meer dan 18 miljoen streams. Op YouTube zit My Future al aan bijna 27 miljoen weergaven.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?