Dit kakelverse kijkvoer op Netflix is jouw aandacht waard

Een nieuwe week, een nieuwe lading kijkvoer op streamingplatform Netflix. Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen nood, Proximus Pickx gidst je door het rijke aanbod en pikt er de aantrekkelijkste pareltjes uit.

Greenleaf, seizoen 5

De Amerikaanse dramareeks over de onverkwikkelijke gang van zaken achter de gevel van de familie Greenleaf is aan zijn vijfde seizoen toe. Hoewel leden van de Greenleaf-familie een megakerk in Memphis runnen, zijn hun zaken en hun persoonlijke leven vergeven van hebzucht, overspel en andere zonden.

Bovendien keert de vervreemde dochter van het Greenleaf-echtpaar na twintig jaar terug naar het familiehuis, naar aanleiding van de mysterieuze dood van haar zus. In het vijfde seizoen komen tal van duistere familiegeheimen naar boven, die jarenlang angstvallig verborgen gehouden werden. De familie onderneemt verwoede pogingen om af te rekenen met het verleden, zodat Gods plannen voor de toekomst vorm kunnen krijgen.

Het vijfde seizoen van ‘Greenleaf’ is vanaf woensdag 12 augustus beschikbaar op Netflix.

Dirty John, seizoen 2

Deze Amerikaanse true crime-serie is een bescheiden Netflix-hit die her en der stof deed opwaaien, omdat het schokkende verhaal op ware feiten gebaseerd is. Spilfiguur is de rijke Debra Newell, die verleid wordt door de charmante doch manipulatieve John Meehan. De man profiteert van haar blinde liefde om zijn snode plan te realiseren. Al snel raakt Newell verstrikt in een web van leugens en intriges.

Het onbehaaglijke liefdesverhaal over een schijnheilige, gladde adonis zonder gewetensbezwaren en met een verborgen agenda – Meehan blijkt een bedrieger die voornamelijk uit is op geld – wist zodanig te beklijven dat Netflix er een vervolgseizoen aan breide. Met een compleet nieuwe verhaallijn rond de zaak-Betty Broderick, vermits het originele verhaal een sluitend einde kende. Disclaimer: niet voor romantische zieltjes met trust issues.
 
Het tweede seizoen van ‘Dirty John’ is vanaf vrijdag 14 augustus te bekijken op Netflix.
 

Rita, seizoen 5

Het laatste seizoen van de charmerende Deense serie Rita kondigt zich aan als veelbelovend, want de makers willen de succesreeks ongetwijfeld in schoonheid afsluiten. Het komische drama rond een rebelse schooljuf met een kleurrijke persoonlijkheid wist van meet af aan te charmeren met zijn ontwapenende humor en oog voor het menselijke aspect – waardoor de reeks een diepere, emotionele laag kreeg. Want waar Rita steevast de zaakjes onder controle tracht te krijgen in de klas, is haar privéleven een puinhoop.

Actrice Mille Dinesen portretteert Rita op een manier die typerend is voor het keurmerk van de Deense drama: authentiek, diepmenselijk, met finesse en subtiliteit en feilbaar in al haar kwetsbaarheid, en dus herkenbaar. Maar geen nood: een sausje van fijnzinnige humor maakt de reeks licht verteerbaar. Bingewaardige fijnkost die bij momenten stevig de gevoelige snaren bespeelt. Een zakdoek om de (lach)tranen te deppen is geen overbodige luxe
 
Het vijfde en laatste seizoen van 'Rita' is vanaf zaterdag 15 augustus te bingen op Netflix.

Music Maestro

Sport in de kijker

Focus op films, series & tv

Nieuws van het esport-front

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?