Castagne en Carrasco op zoek naar plek in halve finales van de Champions League

Sport | Met Atalanta-PSG en RB Leipzig-Atlético Madrid staan er twee zeer interessante wedstrijden in de 1/4e finales van de Champions League op het programma. PSG en Atlético zijn de grote favorieten, maar moeten heel erg op hun hoede zijn voor het gevaar uit Italië en Duitsland. Proximus Pickx blikt vooruit naar deze twee affiches.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Geen Meunier, Mbappé onzeker

Atalanta kende een prachtig seizoen in de Serie A en eindigde op een derde plaats met maar liefst 98 gescoorde doelpunten. PSG won dan weer de titel, de beker en ligabeker. Toch bleek in de finale van de ligabeker tegen Lyon dat de Parijzenaars nog niet in topvorm verkeren. Zij komen alvast met minder wedstrijdritme op hoog niveau aan de aftrap.

In de groepsfase van de Champions League wist Atalanta zich in een groep met Manchester City, Dinamo Zagreb en Shakhtar Donetsk na een 0 op 9 toch nog te plaatsen voor de 1/8ste finales door 7 op 9 te pakken. Nadien volgde Valencia en het won met 4-1 en 4-3, waaruit blijkt dat ze over zeer veel scorend vermogen beschikken. Met Daniel Zapata, Josep Ilicic, Mario Pasalic en Luis Fernando Muriel loopt er heel wat spelers rond die een doelpunt kunnen maken. Voor Timothy Castagne wordt het een speciale wedstrijd, want zijn naam doet al weken de ronde PSG.

Castagne zal mogelijk Kylian Mbappé niet moeten vrezen, die door een enkelblessure hoogst onzeker is voor dit treffen. Met topschutters Mauro Icardo en Neymar heeft de club echter nog heel wat aanvallend geweld rondlopen. Ook geen Thomas Meunier, die de club verliet en naar Borussia Dortmund vertrok. PSG schakelde de Duitsers in de 1/8ste finales moeizaam uit, nadat het zich zeer makkelijk plaatste in een groep met Club Brugge, Real Madrid en Galatasaray.

Leipzig zonder Werner

Voor RB Leipzig staat er minder op het spel dan voor Atlético Madrid, waar de druk veruit het hoogst is. Diego Simeone & co deden nooit mee voor de landstitel en willen hun seizoen nog wat glans geven door zeer ver te geraken op het kampioenenbal. In de vorige ronde wist het zeer knap Liverpool uit te schakelen na verlengingen, nadat het een groep met Juventus, Lokomotiv Moskou en Bayer Leverkusen wist te overleven.

RB Leipzig eindigde knap derde in de Bundesliga en wist in de 1/8ste finales Tottenham uit te schakelen. Het was twee keer een klasse te sterk voor de Spurs, wat indruk maakte. In de groepsfase wist het zich te plaatsen ondanks de aanwezigheid van Besiktas, Benfica en Zenit Sint-Petersburg.

Bij Atlético is het uiteraard uitkijken naar de prestatie van Yannick Carrasco, die na de coronabreak goed voor de dag kwam. In Madrid zullen ze bij Leipzig vooral aanvaller Patrick Schick in de gaten moeten houden, maar de Duitsers zitten wel met een enorm grote aderlating. Topschutter Timo Werner is na zijn transfer naar Chelsea niet meer van de partij. Met vier doelpunten in acht wedstrijden was hij van goudwaarde in de Champions League. We zijn benieuwd welke impact dat gaat hebben op het team…

Beleef Atalanta-PSG en RB Leipzig-Atlético Madrid integraal op Proximus Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top