Afgelopen maandag kwamen KVM Esports en Aethra elkaar tegen in de halve finale van de Belgian League-zomersplit. Een ultieme BO3 besliste over de tegenstander van Sector One in de finale. Ondanks een psychologisch voordeel voor Aethra, ging het finaleticket naar de Mechelaars.

De clash tussen de twee teams werd met veel spanning afgewacht door de toeschouwers van de Belgian League op League of Legends. En met reden, KVM en Aethra, respectievelijk 2e en 3e in het reguliere seizoen, hebben in de afgelopen weken een mooie progressie laten zien, tot het punt dat ze potentiële rivalen voor Sector One worden. Niemand is trouwens de eerste nederlaag van de “Foxes” dit seizoen tegen Aethra vergeten.

Mechelen kwam uit een nederlaag in de eerste wedstrijd van de play-offs tegen S1 (2-0), terwijl zijn tegenstander van de dag heel wat vertrouwen had getankt door Team 7AM met 2-0 te verslaan in wedstrijd 2. Het publiek verwachtte een mooie confrontatie.

De uitwisselingen begonnen op een getemporiseerde en evenwichtige manier. We moesten wachten tot het eerste kwartier om de eerste kills onder Malinese vlag te noteren. Maar van goud naar goud en van kill naar kill vergrootte KVM geleidelijk aan zijn voordeel om de game tien minuten later af te ronden. Ondanks een felbetwist begin is het inderdaad Aethra dat gestraft werd door een tegenstander die de minste fouten uitbuitte.

Met de rug tegen de muur moest de bende van Mikkel onmiddellijk reageren. Maar niets hielp, Mechelen won de wedstrijd na dertig minuten. Op maandag lieten Sumi en zijn teamgenoten een aantrekkelijk en efficiënt spelniveau zien. Ze gaan terecht naar de finale.

Voor Aethra Esports eindigt de zomersplit hier, maar hun reis in het jaar 2020 is nog niet voorbij. Ondanks een catastrofale spring split is de organisatie erin geslaagd om zijn plaats in de volgende Country Finals veilig te stellen na een ongelooflijke comeback. Als hun progressie zijn curve van de afgelopen weken blijft aanhouden, hoeven we niet te vertellen dat ze geduchte tegenstanders zullen zijn in de grote nationale finale.

In de tussentijd spreken we af op maandag 10 augustus voor de zomersplitfinale tussen favoriet Sector One en uitdager KVM. De B05 zou wel eens voor verrassingen kunnen zorgen! Dit alles is uiteraard te volgen op het platform en de applicatie van Proximus Pickx. Mis de grote finale niet op de Twitch-kanalen ProximusEsportsFR en ProximusEsportsNL.

© KVM Esports