Droom weg over je volgende reisbestemming met deze reisfilms

Films | De zomer van 2020 staat in het teken van de staycation of de trip naar een bestemming dichtbij. Vakantieplannen voor exotische oorden moeten alvast een jaartje in de koelkast. Maar om de lange uren onderweg - in auto, trein, bus of vliegtuig - naar de huidige reisbestemming te overbruggen en de verveling tegen te gaan, schotelt Proximus Pickx je alvast een aantal films voor om bij weg te dromen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Into the Wild

Aftrappen doen we met de klassieker der klassiekers onder de reisfilms. "Into the Wild" vertelt het waargebeurde verhaal van Christopher McCandless, een topstudent die na het afronden van zijn studies besluit om zijn materialistische leventje achter zich te laten en zich te wagen aan een leven waarin hij één wordt met de natuur. Zijn ultieme reisdoel is Alaska, the Last Frontier, waar hij zich vestigt in de later iconisch geworden Magic Bus. Onlangs nog werd het busje door de lokale autoriteiten weggehaald, omdat steeds meer toeristen in de problemen geraakten op weg ernaartoe.

The Motorcycle Diaries

Met de motor rondtoeren in het adembenemende Zuid-Amerika. Dat is wat de jonge Che Guevara (gespeeld door Gael Garcia Bernal) en zijn vriend Alberto 'Mial' Granado doen in de bekroonde film van Walter Salles. Van het bruisende Buenos Aires door de hoge Andes en de droge Atacamawoestijn tot en met Caracas in Venezuela. Zet je schrap voor een film om bij weg te dromen. Het verhaal is bovendien gebaseerd op de memoires van Che Guevara, die uit deze reis zijn revolutionaire ideeën puurde.

Wild

"Wild" vertelt het waargebeurde verhaal van een jonge vrouw, Cheryl Strayed, die na de dood van haar moeder de controle over haar leven helemaal verliest. Ze probeert haar depressie te bestrijden met druggebruik en anonieme seks, maar glijdt enkel verder weg. Om haar leven terug op de rails te krijgen, besluit de jonge vrouw (prachtig gestalte gegeven door Reese Witherspoon) op haar dooie eentje 1800 kilometer van het Pacific Crest Trail af te leggen, dat zich helemaal van de grens met Mexico tot die met Canada uitstrekt. Een verhaal van zelfontplooing en diepere inzichten op een bedje van prachtige beelden.

Tracks

Een gelijkaardig verhaal vinden we terug in "Tracks", een Australische film over het waargebeurde verhaal van Robyn Davidson (Mia Wasikowksa) die eind de jaren 70 een trektocht van 1700 kilometer aflegt doorheen de woestijn in West-Australië. Naast de occasionele mensen die ze tijdens haar trip tegenkomt, wordt ze steevast vergezeld door vier kamelen en een hondstrouwe viervoeter, wat haar de naam Camel Lady oplevert. De prent van John Curran werd geen box office succes, maar dat zal zeker niet aan de adembenemende natuurbeelden hebben gelegen.

The Beach

Afsluiten doen we met "The Beach", een film uit de koker van Danny Boyle, met naast een jonge Leonardo DiCaprio ook het adembenemende Thailand in de hoofdrol. DiCaprio vertolkt de rol van Richard, een jonge Amerikaanse avonturier, die in het bezit komt van een speciale kaart die hem naar een prachtige locatie leidt: de hagelwitte stranden van Ko Phi Phi Le. De lokale hippiegemeenschap daar is echter niet wat het lijkt en plots loopt alles grondig fout...Lees ook:

Ik ga op reis en ik neem mee: de drie beste reispodcasts!

5 films om jonge dierenliefhebbers te plezieren onderweg naar je vakantiebestemming

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top