Lommel verliest seizoensrevelatie Sanyang aan Beerschot

Challenger Pro League | Abdoulie Sanyang zal volgend seizoen ook in 1A voetballen. De 21-jarige Gambiaan ruilt Lommel SK in voor Beerschot VA. Hij kreeg een éénjarig contract bij de kersverse kampioen van 1B.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sanyang kwam vorige zomer - samen met twee andere Gambiaanse talenten - over van de Superstars Academy van Udi Shochatovitch; de Israëliër die ook Lommel SK overgenomen had. In tegenstelling tot de twee andere jongens ontpopte Sanyang zich vrij snel tot een smaakmaker in het eerste elftal.

De kwieke dribbelaar toonde zich een gesel voor menig 1B-defensie en dat leidde tot heel wat interesse. Beerschot bleek het meest concreet en schotelde de jonge aanvaller een eenjarig contract voor.

Sanyang toonde zich bijzonder tevreden met zijn overstap naar het Kiel. "Beerschot is alvast een ploeg die zich niet ingraaft en er graag snel uitkomt. Dat moet me liggen", klinkt het op de officiële website van Beerschot VA. "Ik kijk enorm uit naar m’n eerste minuten in het Olympisch Stadion. Wel jammer dat het nog zonder de supporters is, want dat is toch een van de redenen waarom ik voor Beerschot kies. Ik heb zoveel goede dingen horen vertellen over deze club."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top