De glansrollen van Jeroen Perceval

Films | Vanavond zendt VTM om 21u50 ‘d’Ardennen’ uit, een film waarmee regisseur Robin Pront een Ensor voor beste film in de wacht sleepte. In het misdaaddrama over twee broers spelen Kevin Janssens en Jeroen Perceval zij aan zij. De rol van Dave was een ware glansrol voor Perceval, maar zo speelde hij er wel meerdere. Proximus Pickx maakte daarom een lijstje met enkele van zijn beste acteerprestaties.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rundskop

Jeroen Perceval raakte bekend bij het grote publiek toen hij de rol van Diederik Maes op zich nam in 'Rundskop', het langspeeldebuut van Michaël R. Roskam. De film speelt zich af op en rond de veeboerderij van hoofdpersonnage Jacky Vanmarsenille, waar de runderen worden volgespoten met groeihormen. Het personage van Perceval was jaren geleden de beste vriend van de veeboer en de hereniging van het duo blijkt grote gevolgen te hebben.  Voor de rol van Diederik Maes kreeg Jeroen Perceval de prijs voor Beste acteur in een bijrol, tijdens het Filmfestival van Oostende.

Borgman

In deze psychologische thriller van Alex van Warmerdam speelde Perceval eveneens één van de hoofdrollen. Hij vertolkt er Richard, de man van het huis waar het hoofdpersonnage Borgman aanklopt met de vraag of hij er een bad mag nemen. Borgman wil Richards vrouw doen geloven dat zij voor hem zorgde in het ziekenhuis, om zo een plek in het huishouden voor zich te winnen, wat niet in goede aarde valt bij Richard. De film was genomineerd voor een Gouden Palm op het filmfestival van Cannes in 2013.

Tabula Rasa

Opnieuw een psychologische thriller, maar ditmaal in de vorm van een serie. In ‘Tabula Rasa’, een Vlaamse serie uit 2017, speelde Perceval Thomas De Geest, het personage dat in een auto-ongeluk verwikkeld raakte met het hoofdpersonage, vertolkt door Veerle Baetens. De reeks ging internationaal in première op het Fantastic Fest in Austin, Texas.

De Dag 

Een haast onherkenbare Perceval in de succesvolle Vlaamse dramaserie ‘De Dag’. De acteur kruipt er in de huid van rechercheur Arne Michiels, inclusief pruik, tijdens het onderzoek naar een gijzeling in een bank. De serie wordt telkens opgedeeld in paren van twee afleveringen, die beide kanten van de misdaad weergeven: het onderzoek aan de ene kant, met Perceval als rechercheur, en de gijzeling aan de andere kant. De eerste aflevering van ‘De Dag’ haalde in totaal een indrukwekkend aantal van 783.909 kijkers.Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top