‘The Crown’ komt dit najaar terug met een vierde seizoen

Fans van de Britse serie hoeven niet meer lang te wachten. Dit najaar brengt het succesvolle ‘The Crown’ haar nieuwe seizoen uit op Netflix. De reeks nieuwe afleveringen zal focussen op de tijd van Margaret Thatcher, met het langverwachte debuut van prinses Diana.

‘The Crown’ is een Britse historische dramaserie, geschreven door Peter Morgan. De reeks vertelt het verhaal van de regeerperiode van Queen Elizabeth II, vertolkt door Claire Foy. Het eerste seizoen kwam vier jaar geleden uit en kon meteen op tonnen fans rekenen over de hele wereld.
 
De meeslepende reeks, die goedgekeurd werd door de Royals zelf, geeft de kijker een intieme blik achter de schermen van het Britse koningshuis uit de 20ste eeuw. Je ziet Queen Elizabeth II plots in een volledig ander daglicht. ‘The Crown’ laat je voelen hoe moeilijk de Queen het heeft om werk en privé gescheiden te houden terwijl ze het land regeert, want beslissingen die goed zijn voor het volk, zijn vaak lastig als moeder.  

Het debuut van prinses Diana
 

Fans hebben lang moeten wachten op seizoen drie, dat in november 2019 uitkwam, twee jaar na het vorige. Nu wordt er echter niet zoveel geduld van hen verwacht, want zopas werd uitgebracht dat het vierde seizoen eind dit jaar nog op Netflix verschijnt. De opnames waren al een jaar geleden begonnen, waardoor de coronapandemie gelukkig geen roet in het eten heeft kunnen gooien.
 
In seizoen vier wordt de focus gelegd op de jaren waarin Margaret Thatcher premier was. Thatcher wordt vertolkt door Gillian Anderson, die ook bekend is van ‘Sex Education’. Naast Margaret Thatcher maakt ook een andere grote naam haar debuut in de reeks, namelijk prinses Diana. Zij wordt gespeeld door opkomende actrice Emma Corrin. Corrin vertelde eerder al dat ze dolgelukkig was om de cast als prinses Diana te vervoegen. “Ik ben al sinds de eerste aflevering aan de show gekluisterd en het is ongelooflijk om te denken dat ik me nu bij deze getalenteerde acteerfamilie aansluit”, aldus de actrice. “Prinses Diana was een icoon, en haar effect op de wereld blijft diepgaand en inspirerend.”
 
Even overbruggen
 
Heb je toch moeite om te wachten tot eind dit jaar? Dan heeft Netflix ook andere series in het aanbod die een ‘The Crown’-fan kunnen bekoren. ‘The Last Czars’ bijvoorbeeld, een Amerikaans docudrama uit 2019, volledig gewijd aan het leven van de Romanov familie. De reeks start op het moment dat Nicolaas II van Rusland de troon betreedt, waarna de Russische revolutie uitbreekt. Perfect om de tijd tot de nieuwe release van ‘The Crown’ te overbruggen.  
 

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?