Smaakmaker Tabekou verlaat Union voor een nieuw avontuur in 1A

Sport | Union Sint-Gillis pakte de voorbije dagen uit met enkele leuke transfers (Moris, Lapoussin, Vanzeir), maar het ziet nu ook wel weer een van de sterkhouders vertrekken. Serge Tabekou maakt na drie seizoenen zijn kastje leeg in het Dudenpark om (opnieuw) de stap naar 1A te zetten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Kameroenese flankaanvaller gaat aan de slag bij Excelsior Moeskroen. De transfer hing al enkele dagen in de lucht, maar werd nu ook bevestigd door Union.

Met Tabekou verliezen de Brusselaars hun beste schutter van het afgelopen seizoen. Tabekou scoorde in 2019-2020 acht keer en haalde met zijn sterke prestaties ook een plekje in het Proximus League-elftal van het seizoen. In de jaren voordien was Tabekou niet altijd een vaste pion bij Union, maar desalniettemin speelde hij toch 83 wedstrijden in het shirt van de traditieclub.

Voor zijn periode bij Union speelde Tabekou ook nog voor OH Leuven (uitleenbeurt) en KAA Gent. Bij de Buffalo's kwam Tabekou amper aan spelen toe (twee wedstrijden), nu hoopt hij via Moeskroen wél definitief door te breken in de JPL.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top