Niet te missen op tv (3 augustus - 9 augustus): de leukste films en series

Films | Zin om deze week een leuke film of serie te bekijken?

Door MF

Deel dit nieuws

Deze programma’s die je écht wil zien zijn ideaal om je gedachten even te verzetten…

Veel vragen en nog meer mysteries

Verlegen om een leugentje om bestwil? Daar hebben de dames van ‘Big Little Lies’ (vanaf 4 augustus) niet zoveel last van.

In de aanloop naar de tweede reeks, die Canvas op de kijker loslaat vanaf 2 september, herneemt de zender eerst nog het eerste seizoen van de alom geprezen, zevendelige HBO-serie over een groepje welstellende vrouwen in een Californisch kuststadje.

Ze hebben het ogenschijnlijk prima voor elkaar, maar bij nader inzien hebben de drie rijke vrouwen toch heel wat te verbergen. Een verdacht overlijden op de school van hun kinderen vestigt de aandacht op wat er zich achter de schermen van hun schijnbaar perfecte leven afspeelt.

De hoofdrollen worden gespeeld door kleppers als Reese Witherspoon, Nicole Kidman en Shailene Woodley: nooit eerder waren er zo veel slimme, gelaagde en interessante vrouwelijke personages tegelijkertijd op één klein scherm te zien.

Bekijk ‘Big Little Lies’ op dinsdag 4 augustus om 22u10 op Canvas of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Een brutale homejacking gaat hopeloos fout

Na vier jaar komt Kenneth (Kevin Janssens) vrij uit de gevangenis. Hij heeft de schuld op zich genomen voor een misgelopen homejacking waar ook zijn broer Dave (Jeroen Perceval) en zijn verslaafde liefje Sylvie (Veerle Baetens) bij betrokken waren.

Kenneth heeft vier jaar lang gezwegen om hun hachje te redden. Wanneer hij vervroegd wordt vrijgelaten, is er heel wat veranderd.

Zijn broer heeft zijn leven weer op de rails gekregen en werkt nu in een carwash, zijn vriendin is afgekickt en heeft een geheime relatie met zijn broer.

Dave probeert zijn broer te helpen, maar moet met lede ogen toekijken hoe ongeleid projectiel Kenneth koste wat kost Sylvie terug voor zich probeert te winnen.

Bekijk ‘D’Ardennen’ op woensdag 5 augustus om 21u50 op VTM of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Het romantische circusbestaan

‘Water for Elephants’ draait om de jonge Jacob (‘Twilight’-ster Robert Pattinson) die dierengeneeskunde studeert ten tijde van de grote repressie van de jaren dertig. Op de dag dat hij zijn laatste examen aflegt, verongelukken zijn ouders. Jacob verliest zijn huis én thuis. Toevallig passeert op dat moment een rondreizend circus, waar hij als dierenarts een job krijgt.

Niet dat dat ertoe doet, want zijn eerste actie als dierenarts is ook meteen zijn laatste: constateren dat de hoofdact van het circus op sterven ligt en de olifant uit zijn lijden verlossen.

Zijn baantje heeft geen andere functie dan hem in contact te brengen met de mooie Marlena (Reese Witherspoon). Net als hij houdt ze van dieren, in tegenstelling tot haar man August, die zowel de dieren als de mensen in het circus als gebruiksvoorwerpen ziet die hun waarde verliezen als ze geen geld meer opbrengen…

Bekijk ‘Water for Elephants’ op vrijdag 7 augustus om 20u30 op Q2 of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Sommige wonden helen nooit

De Welshe reeks ‘Craith’ (vanaf 8 augustus) vertelt het verhaal van een politieagente die in haar geboortestreek de gewelddadige dood van een jonge vrouw onderzoekt en ontdekt dat die te maken heeft met een zeven jaar oude ‘cold case’. Zal de moordenaar opnieuw toeslaan? De druk op de politie om antwoorden te vinden is groot.

De reeks, ook bekend als 'Hidden', ademt ‘Nordic noir’ uit met harde beelden van misdaden, een ietwat gedesoriënteerde speurder, donkere interieurs en lage grijze luchten over duistere wouden.

Zelfs het exotische Welsh in deze tweetalige reeks — van de makers van ‘Hinterland’ — klinkt een beetje Scandinavisch.

Bekijk ‘Craith’ op zaterdag 8 augustus om 20u40 op Canvas of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top