League of Legends-fans kregen dit weekend goed nieuws van Riot Games. De computerspelontwikkelaar kondigde aan dat de tiende editie van de League of Legends Worlds zal starten op 25 september.

Ondanks de wereldwijde gezondheidscrisis die nog steeds aan de gang is, heeft Riot Games besloten om de Worlds 2020 toch te laten doorgaan. Slechts één stad zal wel de hele competitie hosten.

Shanghai, de stad die oorspronkelijk werd gekozen om alleen de finale van deze tiende editie van de Worlds te organiseren, zal alle fasen, groepsfase t.e.m. finale, ontvangen. De locatie voor de finale is reeds aangekondigd: het gloednieuwe Pudong Soccer Stadium is de gelukkige! Het stadion is de thuisbasis van voetbalteam Shanghai SIPG F.C.

Riot Games zegt dat, als de gezondheidsmaatregelen het goedkeuren, er publiek zal toegelaten worden, met respect voor de social distancing natuurlijk! De dochteronderneming van Tencent Holdings verzekert dat het spektakel op de afspraak zal zijn, ook al worden de eerste fasen van het toernooi zonder live publiek afgewerkt. De enige manier voor jou om de groepsfase te bekijken zal dus via internet zijn, op Twitch hoogstwaarschijnlijk.

De beleving voor de toeschouwers zal dit jaar volgens de organisatoren heel belangrijk zijn. Ter herinnering, in 2017 zagen de Worlds een virtuele draak in het stadion en in 2019 zagen we in Parijs de Holonet-technologie aan het werk, waarbij de band True Damage virtueel danste en zong op het podium. Riot Games is van plan om nog meer indruk te maken op deze tiende verjaardag.

© Riot Games / LoL Esports

Riot bevestigde ook de locaties voor de Worlds 2021 en 2022. China zal gedurende twee opeenvolgende jaren, 2020 en 2021, als gastheer optreden voor de Worlds. In 2022 keert het WK terug naar de Verenigde Staten.

© Riot Games