Anderlecht zoekt aansluiting bij de Belgische top

Jupiler Pro League | RSC Anderlecht staat voor een zeer belangrijk seizoen. Nadat het twee seizoenen op rij naast een Europees ticket greep, is het deze voetbaljaargang van moeten voor de fiere Brusselse club. Proximus Pickx blikt vooruit naar het nieuwe seizoen van Anderlecht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Paars-Wit kende vorig jaar een zeer moeilijk seizoen. De start was rampzalig en nadat het steeds beter begon te draaien, gooide het coronavirus de competitie op slot. Balans: een achtste plaats. Vincent Kompany kende geen makkelijk eerste jaar sinds zijn terugkeer, 'Vince the Prince' kampte met blessures en de rol als speler/manager woog te zwaar, maar dit seizoen kan en moet beter worden.

Weinig geld

Financieel maakte Anderlecht de afgelopen jaren zeer veel fouten en daardoor kampt RSCA met een zeer grote schuldenberg. Sportief directeur Peter Verbeke moet met een beperkt budget nieuwe spelers aantrekken. Met Ilias Takidine, Derrick Luckassen, Timon Wellenreuther en Bogdan Mykhaylichenko werd vooral de defensie versterkt. Vooraan komt er wellicht nog wat bij, want in de voorbereiding bleek dat Anderlecht nog wat scorend vermogen kan gebruiken. Zeker na het vertrek van de te dure Nacer Chadli.

De Belgische recordkampioen hoopt verder te gaan op zijn elan van de maanden voor de coronabreak. De resultaten volgden en Anderlecht speelde zeer goed voetbal. Het goede nieuws is dat sterkhouders als Hendrik Van Crombrugge, Jérémy Doku, Sambi Lokonga en anderen deze mercato niet meer gaan vertrekken. De beste transfer werd door CEO Karel Van Eetvelt niet voor niets ‘het grotendeels behouden van de kern’ genoemd. Er lijkt eindelijk stabiliteit te zijn gekomen bij Anderlecht, op en naast het veld.

Rekenen op eigen jeugd

Anderlecht rekent voor sportief succes meer dan ooit op zijn eigen jeugd en in de voorbereiding toonde Marco Kana dat hij een uitstekende verdedigende middenvelder kan zijn. Peter Zulj zal constanter voor de dag moeten komen. Yari Verschaeren lijkt zich als invaller weer in de ploeg te moeten knokken en zo is er eindelijk weer wat weelde bij de Brusselaars.

Dat is nodig, aangezien Anderlecht dit seizoen weer een Europees ticket wil bemachtigen. Een plaats bij de eerste vier is het doel en vanaf dan mag alles. Anderlecht hoopt dat het dit seizoen ook weer op een fitte Vincent Kompany kan rekenen, die van december tot maart amper geblesseerd was. In de voorbereiding liep het echter mis en hij lijkt door een blessure de openingswedstrijd tegen KV Mechelen te moeten missen. Een belangrijke wedstrijd, want goed beginnen is van cruciaal belang. Dat bleek vorig jaar nog toen Anderlecht zijn openingswedstrijd verloor van KV Oostende en het vervolg kennen we allemaal…

Anderlecht begint aanstaande zondag om 18u15 bij KV Mechelen aan het seizoen 2020-2021, een wedstrijd die live te volgen is op Eleven Pro League, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top