Driemaal is scheepsrecht voor Beerschot of meteen raak voor OHL? Wie gaat straks als 1B-kampioen naar 1A?

Sport | OH Leuven en Beerschot VA spelen vanavond om 19u hun veelbesproken promotiefinale. Beide teams zijn al zeker van promotie, maar de kans om een titel bij op het palmares te schrijven zou voldoende munitie moeten geven om er toch nog een knallende finale van te maken. De Antwerpenaren verdedigen een 1-0 voorsprong uit de heenmatch.

Voor Beerschot is het al de derde keer op een rij dat ze in de finale staan én dat ze met een clean sheet uit de heenmatch op bezoek moeten bij de concurrent. Twee seizoenen geleden volstond een 1-0 uit de heenmatch niet om Cercle Brugge van de titel te houden. Beerschot leek nochtans op weg naar de oppergaai, maar een penaltygoal in blessuretijd (Cardona) zorgde toch voor een Brugs feestje. Eindstand: 3-1.

Ook vorig seizoen leek Beerschot op weg naar de titel. Na een 0-0 in de heenmatch tegen KV Mechelen stond het twee minuten voor affluiten 1-1 in het AFAS-stadion, maar opnieuw mocht het niet zijn voor de Mannekes. Tainmont scoorde in extremis nog de 2-1 waardoor Malinwa de deur naar 1A weer open trapte.

Enkel in het eerste seizoen kon de bezoekende ploeg in de terugmatch het laken toch nog naar zich toe trekken. Antwerp ging met een 3-1 voorsprong naar Schiervelde en pakte ook op het veld van Roeselare nog eens de zege (en dus de titel) mee. Dierckx en Limbombe scoorden voor The Great Old terwijl enkel Schmisser kon tegenscoren voor Roeselare.

WIL JE DE FINALE VANUIT JE EIGEN BUBBEL VOLGEN OP TV? KLIK DAN HIER!