Oefenduels 1B: Union en Deinze stomen door; RWDM toont zich tegen Anderlecht

Sport | Vrijdag en zaterdag stonden er alweer enkele 1B-teams op het oefenveld. Union en Deinze lieten zich opnieuw stevig gelden tegen JPL-teams terwijl RWDM de Brusselse derby tegen Anderlecht net verloor. Vrijdag was Westerlo een maatje te klein voor het Nederlandse Vitesse.

Union Sint-Gillis nam Excelsior Moeskroen vrij vlot te grazen. Hamzaoui en Sigurdarson konden in de eerste helft het Brusselse overwicht omzetten in twee goals. Na de pauze kregen de troepen van Mazzu nog kansen om de score verder uit te diepen, maar dat lukte niet meer. De 0-2 bleef zo op het bord.

Ook SK Deinze hield de nul tegen een JPL'er. De Oost-Vlamingen wonnen met 0-1 bij KV Kortrijk en toonden zo opnieuw dat ze klaar zijn om zich te meten met de profteams. Staelens scoorde op het kwartier de enige goal van de match na een mooie actie van nieuwkomer Dansoko. De match ging redelijk gelijkop en beide teams kregen kansen op een doelpunt, maar de score veranderde niet meer.

RWDM kon de goede resultaten van de toekomstige reeksgenoten niet verder zetten tegen RSC Anderlecht. Toch sloeg de promovendus een goed figuur in de Brusselse derby. Nadat Trebel de score had geopend voor Anderlecht kon Fabre de bordjes toch weer in evenwicht brengen. Helaas voor De Mol en co zorgde Gerkens alsnog voor een 2-1 zege voor paars-wit.

Vrijdag verloor KVC Westerlo nog met 4-2 van het Nederlandse Vitesse. De Kempenaars kwamen nog wel op voorsprong via Vetokele, maar moesten nadien toch hun meerdere erkennen in de Eredivisionist. In het laatste kwart van de eerste helft en het eerste kwart van de tweede helft scoorden de Nederlanders prompt 4x waardoor een fraaie goal van Soumah niets meer was dan een voetnoot in de Westelse nederlaag.