Esportskalender: augustus

Door Proximus

Deel dit nieuws

Elke maand vindt u dankzij Proximus Pickx de kalender met Belgische en internationale esportsevenementen die u niet mag missen!

BELGIË

League of Legends

Belgian League: play-offs | 3 augustus: wedstrijd voor de 3e plaats – 10 augustus: grote finale

© Belgian League

Hier komt het grote League of Legends-evenement in België! Het nationaal kampioenschap is zijn laatste fase ingegaan. Er staan nog slechts twee wedstrijden op de kalender om te bepalen welk team de titel van de zomersplit zal veroveren. Grote favoriet Sector One heeft zijn plaats in de finale al veiliggesteld en kan zichzelf opvolgen. Hoewel de “Foxes” enkele zwakke punten hadden laten zien met hun eerste twee nederlagen sinds het begin van het kampioenschap van 2020, reageerden ze sterk in hun eerste play-offwedstrijd tegen KVM Esports.

S1 zal zijn tegenstander kennen op 3 augustus, na de halve finale tussen KVM en Aethra in een BO3. De finale in een BO5 staat gepland voor 10 augustus en is te volgen op het platform of de applicatie van Proximus Pickx. Je kan ook de Twitch-kanalen ProximusEsportsFR en ProximusEsportsNL volgen.

Open Tour Benelux | 1 en 2 augustus

© Open Tour Benelux League of Legends

De allerlaatste etappe van de Open Tour, die amateurspelers de mogelijkheid biedt om deel te nemen aan een officiële competitie in de Benelux, gaat begin augustus door. Het is ook dé kans voor de teams om opgemerkt te worden en hun carrière te beginnen op de succesvolle MOBA van Riot Games.

Ter herinnering, de competitie staat open voor maximaal 48 teams en heeft een prijzenpot van in totaal €1.500.

Rainbow Six Siege

LouvardGame League | 20 juli t.e.m. 10 augustus: groepsfase – 15 augustus: play-offs

© LouvardGame

Nadat het onmogelijk werd om een competitie te organiseren op het nieuwe Riot Games-spel Valorant, draaiden de LouvardGame-managers snel de knop om en deden een beroep op de Rainbow Six Siege-gemeenschap. Voortbouwend op de vorige LAN’s van de FPS van Ubisoft, slaagde de LG erin om acht teams te verzamelen in een competitie met €1.000 aan prijzengeld.

De nieuwe competitie begon op maandag 20 juli met een groepsfase, gespeeld in BO1. Het is pas op 10 augustus dat we de vier gekwalificeerde teams zullen kennen voor de play-offs, die vanaf 15 augustus worden afgewerkt.

INTERNATIONAAL

League of Legends

LEC Summer 2020 | 12 juni t.e.m 9 augustus: groepsfase – 21 augustus t.e.m. 9 september: play-offs

© Riot Games

Na een minibreak is de grootste League of Legends-competite van Europa opnieuw van start gegaan. Deze maand wordt cruciaal voor de betrokken teams, met het einde van de groepsfase op 9 augustus. Er zullen veel teleurgestelden zijn met slechts zes beschikbare plaatsen voor de play-offs. Teams zouden kunnen knarsetanden in geval van een vroege eliminatie. G2, kampioen van de voorjaarssplit, is een van die teams.

De play-offs beginnen op 21 augustus in een bracket met dubbele eliminatie. In de loop van deze maand staan de halve finale en de finale van de winner bracket en de eerste drie rondes van de loser bracket op het programma. Het vervolg van de competitie vindt plaats in september. De wedstrijden worden in BO5 gespeeld tot aan de finale.

Voor onze Belgen lijkt de situatie gunstig. De assistent-coach van MAD Lions, Kaas, mag trots zijn op zijn spelers die momenteel op de eerste plaats staan. Bwipo, de speler van de Fnatic, bevindt zich in een goede positie met een balans van zeven overwinningen ten opzichte van zes nederlagen.

De zes finalisten komen op 22 augustus weer bij elkaar voor de play-offs.

LCS Summer 2020 | 13 juni t.e.m. 13 september

© Riot Games

Als we naar het Noord-Amerikaanse League of Legends-kampioenschap trekken, dan is dat alleen maar omdat een van onze landgenoten daar op dit moment schittert. Yasin “Nisqy” Dinçer komt er uit voor Team Cloud9. Zijn team staat momenteel op kop in de groepsfase, met elf overwinningen en slechts drie kleine nederlagen.

Net als in het Europese toernooi zijn er nog maar een paar speeldagen te gaan voor de midlaner, die zijn ticket voor de play-offs reeds bezit. De groepsfase zal tegen de avond van 9 augustus afgerond zijn. De play-offs zouden ook deze maand moeten beginnen, maar de exacte datums moeten nog worden bepaald. De laatste etappe zal in een bracket met dubbele eliminatie (BO5) worden gespeeld en zal beginnen met de kwartfinales van de winner bracket.

Aarzel niet om onze enige vertegenwoordiger aan de overkant van de Atlantische Oceaan toe te juichen op de officiële liveshows.

Counter Strike: Global Offensive

DreamHack Open Summer 2020: Europa | 8 t.e.m. 16 augustus

© DreamHack

In deze maand augustus zullen velen zeggen dat het de CSGO-fans zijn die het meest verwend worden. Als voorgerecht kunnen de fans van de discipline, vooraleer ze de ESL One (zie hieronder) verorberen, genieten van de DreamHack met vier Europese topteams.

Geen Belgische spelers in deze competitie, maar wel een coach in de persoon van Anton “AntO_oNN” Van Gorp met zijn team Complexity! Ze zullen worden vergezeld door BIG, MAD Lions, forZe, Heroic, Team Spirit, OG en Endpoint. De teams zullen 90.000 dollar onder elkaar verdelen, waarvan 35.000 dollar alleen al voor de winnaar.

ESL One: Cologne 2020 Online | 18 t.e.m. 30 augustus

© ESL

Fans van Counter Strike kunnen een zucht van opluchting slaken. Door de gezondheidscrisis werd de organisatie van een van de grootste evenementen van het jaar onzeker. Maar over een paar dagen krijgen de fans van de FPS van Valve de kans om de beste CSGO-teams ter wereld aan te moedigen.

In dit uitzonderlijke jaar zal de competitie online doorgaan en in vier regio’s worden verdeeld. Met een geldprijs die is gereduceerd tot $500.000, zal het Europese toernooi voorzien zijn van $325.000. Noord-Amerika deelt $135.000 uit, Azië en Oceanië elk $20.000.

Niet minder dan zestien Europese topteams zullen in de eerste groepsfase in een boom met dubbele eliminatie (BO3) strijden. Vervolgens zullen alleen de vier beste teams uit elke groep doorstoten naar de play-offs, een laatste rechte lijn die in rechtstreekse eliminatie wordt gespeeld, waarvan alleen de finale in BO5 wordt afgewerkt.

Voor de Belgische toeschouwers zijn alle ogen gericht op Team Heretics en onze enige vertegenwoordiger, Nabil “Nivera” Benrlitom. De taak zal niet min zijn voor het Franstalige team, dat zijn ticket heeft verkregen dankzij zijn titel op het ESL European Championship 2020.

FIFA 20

Finale Play x Unite 2020 | Datum TBD

© FIFA / Play x Unite

Afgelopen maand namen twee van onze eDevils deel aan een competitie waarbij acht Europese landen betrokken waren. Stefano Pinna, de recente Franse PS4-kampioen, en Geoffrey Meghoe, die Zulte Waregem vertegenwoordigt, kwamen met Portugal, Zweden en Italië in groep B van de Play x Unite terecht. Hoewel de groep vooraf haalbaar leek te zijn voor onze twee spelers, was het avontuur van korte duur. Na een teleurstellende laatste plaats in de groepsfase wist België Italië nog te verslaan in de play-offs alvorens te verliezen van de verrassende Zweden. De derde plaats is logisch, gezien de prestaties die onze Belgen hadden geleverd. In de groepsfinale won Zweden van Portugal.

Ibrahimovic en zijn teamgenoten hadden dus het recht om de winnaar van groep A, Duitsland, onder ogen te komen. De Mannschaft overwon Engeland, Zwitserland en Polen in de finale.

De grote finale, van waarschijnlijk het laatste nationale teamtoernooi voor de komst van FIFA 21, vindt plaats in de maand augustus. De datum wordt binnenkort bekend gemaakt.

Herbeleef alle wedstrijden van onze eDevils via het YouTube-kanaal van Proximus.

FIFA 20 Summer Cup Series | 17 juli t.e.m. 9 augustus

© EA FIFA Esports

Het geheel nieuwe EA SPORTS-voetbalcircuit loopt ten einde. Europa’s beste Playstation 4-speler zal binnenkort gekend zijn. De laatste dagen van de competitie zijn te volgen op twitch.tv/easportsfifa.

De totale geldpot bedraagt $228.000, waarvan $78.000 alleen al voor de Europese competitie, die 24 spelers telt.

eChampions League | 20 augustus

Het FIFA 20-programma in deze maand augustus is nog niet voorbij. De eChampions League is terug op 20 augustus. Acht topspelers, die op uitnodiging zijn uitgekozen, spelen voor een totale prijzenpot van $100.000. Net als de “echte” Champions League belooft deze competitie een zeer hoog niveau.

De competitie zal echter Engelse en Duitse accenten hebben. Van de acht deelnemers komt er slechts één uit Zweden, drie uit Groot-Brittannië en vier uit Duitsland… Hier is de volledige lijst:

Ollelito (SWE)
Tekkz (GBR)
Stokes (GBR)
Gorilla (GBR)
NRaseck7 (GER)
MegaBit98 (GER)
MoAuba (GER)
DullenMike (GER)

Fortnite

FNCS: Chapter 2 Season 3 Europe | 1, 2, 8 en 9 augustus: kwalificaties – 14 t.e.m. 16 augustus: finale

©Epic Games

Augustus wordt een drukke maand voor de fans van Epic Games’ Battle Royale! Op 1, 2, 8 en 9 augustus kunnen de spelers die “Champions” zijn hun geluk beproeven op de Fortnite Champion Series-kwalificaties in single player modus. Er zijn vier datums voorzien om te strijden voor een plek in de grote finale, die zal plaatsvinden van 14 t.e.m. 16 augustus om de kampioenen uit elke regio van de wereld te bepalen.

De kwalificaties worden in drie rondes gehouden. Alleen de vijftig beste spelers aan het eind van elke dag verdienen hun plaats in de play-offs. De play-offs zullen in twee fasen plaatsvinden. Er zal een eerste fase doorgaan op vrijdag (heat 1 en 2) en zaterdag (heat 3 en 4) met een totaal van 400 spelers (200 via de top 50 van de kwalificaties en 200 via het aantal verzamelde punten over de drie rondes). Van daaruit zullen slechts 25 spelers per heat zich kwalificeren voor een grote finale met de 100 beste spelers van Europa.

Elke kwalificatiedag van het Europese toernooi wordt voorzien van $50.000. De grote finale heeft een totale prijzenpot van 475.000 dollar, wat genoeg is om onze beste Belgische spelers zoals Noward, Adz of DRG aan te trekken.

Valorant

Mandatory.gg Cup | 31 juli t.e.m. 2 augustus

Onze Belgische spelers zullen opnieuw actief zijn op het nieuwe spel van Riot Games. Drie van onze beste vertegenwoordigers zijn al ingeschreven voor de Mandatory.gg Cup. ScreaM (fish123), davidp (G2 Esports) en Ex6Tenz (StartedFromCS) vechten voor de eerste plaats en zijn €10.000.

Tussen 31 juli en 2 augustus zal alles heel snel worden beslist in een bracket met één enkele eliminatie. Na de eerste ronde in BO1 worden de kwartfinales en halve finales in een BO3 afgewerkt. De grote finale wordt gespeeld in BO5.

Rainbow Six Siege

Six August 2020 Major – Europa | 20 t.e.m. 23 augustus

Het evenement zal kort maar krachtig zijn. De tactische shooter van Ubisoft gaat de Majors-fase in. En net als andere regio’s in de wereld zal Europa zijn eigen toernooi hebben. Vier topteams zullen strijden om een totaal van 125.000 dollar en om punten om zich te kwalificeren voor de Six Invitational. De mix zal ongetwijfeld voor spektakel zorgen.

Wie van Rogue, BDS, Virtus.pro of G2 Esports blijkt de beste uit dit magisch kwartet?

Teamfight Tactics

Kwalificaties WK Galaxies | 8 t.e.m. 16 augustus

© Riot Games

Dit is een groot evenement voor de tactische game van Riot Games. 64 spelers zullen gedurende twee weekenden strijden om een kwalificatie voor het allereerste WK (40 West-Europa, 16 Noord- en Oost-Europa en 8 GOS).

De eerste fase, georganiseerd in groepsverband, vindt plaats in het weekend van 8-9 augustus. Deze eerste ronde, georganiseerd in meerdere manches, zal onmiddellijk de spelers met de meeste punten filteren. Alleen de top 16 mag door naar de halve finales, die worden gespeeld op 15 augustus. De acht finalisten spelen de volgende dag tegen elkaar. De winnaar en twee runners-up slepen een ticket voor het WK in de wacht.

Hoewel dit een experimenteel format is, met als bedoeling om de esports-scene op TFT te ontwikkelen, zullen de fans het initiatief toch waarderen!

Rocket League

RLCS Season X – Europa | 1 en 2 augustus: fase 1 – 8 augustus: fase 2 – 9 augustus: fase 3

© Psyonix – Rocket League

Twee Belgen nemen in augustus deel aan de RLCS: Aztral (Oxygen Esports) en Bilbo (Chalked). De beroemde competities van het buitengewone voetbalspel gaat door in drie etappes.

De eerste vindt plaats op 1 en 2 augustus met 32 teams, verdeeld over twee groepen in Zwitsers systeem en met wedstrijden gespeeld in BO5. De tweede zal de zestien beste teams opnieuw samenbrengen in een toernooi in Zwitsers systeem met BO5-wedstrijden. Tot slot zullen de play-offs plaatsvinden in fase 3 met de kwartfinales in een BO5. De halve finales en de finale zullen in een BO7 gespeeld worden.

Voor een totale geldprijs van $100.000 valt er maar één ding te zeggen, mogen de beste piloten winnen!

The Field | Division 1, 2 en 3: 1 t.e.m. 31 augustus

© Rocket League

In de vorige kalender hebben we je kennis laten maken met de nieuwe grote competitie op Rocket League: The Field, een kampioenschap verdeeld in drie divisies.

Terwijl deze divisies werden gevormd door een eerste fase in de maand juli, komt hier het begin van het officiële kampioenschap. Van 1 t.e.m. 31 augustus kan je de drie niveaus van het kampioenschap volgen met een degradatiesysteem in het midden en/of op het einde van het kampioenschap, afhankelijk van de divisie. Voor meer details over de werking kan je onze kalender van de maand juli raadplegen.

De samenstelling van de drie divisies moet nog worden bekendgemaakt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top