Met deze films snuif je de sfeer van Amerikaanse ‘highschools' op!

Dinsdagavond omstreeks 20:30 kan je op Q2 kijken naar de muzikale komedie Pitch Perfect 2. Voor ons de ideale gelegenheid om een aantal rasechtehighschool’-films voor je op te lijsten!

Pitch Perfect 2

In de eerste film gingen twee concurrerende zanggroepen (de Barden Bellas en de Barden University Treblemakers) de strijd aan tijdens het International Championship of Collegiate A Capella. De Barden Bellas worstelden met interne problemen want twee leden worden constant naar elkaar toegetrokken. Dat mag niet, want volgens de regels is het verboden om een relatie te hebben met een lid van een concurrerende zanggroep. Nadat de Barden Bellas na een rampzalig optreden uit de nationale koorcompetitie worden gezet, willen ze om hun reputatie opnieuw op te krikken meedoen met een internationale wedstrijd

Easy A

Olive Penderghast is een middelbare scholiere die liegt tegen haar beste vriendin Rhiannon. De leugen gaat over een date met een onbekende jongen, die niet eens bestaat. Haar reputatie wordt verwoest nadat een roddel rondgaat, die vertelt dat Olive een onenightstand had. Daaruit volgt een nieuwe roddel, die zorgt voor bewondering van medeleerlingen. Wanneer Olive samen met een oude jeugdvriend, Brandon, moet nablijven, vraagt Brandon haar om de roddel te verspreiden dat ze samen het bed deelden. Zo wil Brandon zijn homoseksualiteit bedekken. Marianne, een erg religieuze medescholiere wil echter dat Olive geschorst wordt. Drama op de ‘highschool’ stopt nu eenmaal nooit… Easy A is op Netflix te bekijken.

Mean Girls

In Mean Girls is de ’Schore High School’ nabij Chicago de locatie waar het verhaal zich afspeelt. Cady Heron, gespeeld door Lindsay Lohan, kent de sociale regels binnen de school langs geen kanten. Ze woonde twaalf jaar in Afrika en heeft geen idee over hoe gemeen de onderlinge relaties er in zo’n school aan toe kunnen gaan. Na een paar schooldagen kruist haar pad met dat van ’Queen Bee’, de koningin van de school, Regina George. De relatie tussen Cady en Regina wordt nog bitterder wanneer Cady verliefd wordt op het ex-vriendje van Regina, Aaron. Regina is vastbesloten om terug te steken en doet alsof ze nog steeds om Aaron geeft om hem ervan te weerhouden met Cady uit te gaan. En dat terwijl ze al die tijd doet alsof ze Cady's vriendin is. Omgeven door sporters, wiskundefanaten, geschifte docenten en verschillende subculturen klimt Cady omhoog - en glijdt er weer af - op de schokkende sociale ladder van het derde jaar. Het leven in het oerwoud blijkt een makkie vergeleken met dat op de middelbare school.

Accepted

Ook deze film verloopt op een typische Amerikaanse school. Alleen, zo typisch is ze niet. Het gaat over een jongen die op geen enkele universiteit wordt toegelaten. Daarom richt hij zijn eigen universiteit op: South Harmon Institute of Technology. Ook zijn vriend die wel is toegelaten op een universiteit helpt hem, door de site voor de school te maken. Alleen is die site iets te echt, want op een morgen staan er honderden mensen op de straat die met 1 klik op de knop zijn toegelaten op de universiteit. De film is nu op Netflix te bekijken. 

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?