Voorstelling Lierse Kempenzonen: heel wat bekende gezichten en een gezonde, Belgische ambitie

Sport | Lierse Kempenzonen speelt komend seizoen dan toch in 1B. De Kempenaars werden opgevist na het hele debacle rond de reeksindeling van de profreeksen en mogen zich dus de komende maanden ietwat onverwacht meten met de profs. Maar wat kunnen we verwachten van de mannen van het Lisp?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eerst en vooral is het Lierse dat enkele jaren geleden degradeerde uit 1B, niet het Lierse dat nu opnieuw bij de profs komt. Lierse Kempenzonen is eigenlijk een verderzetting van KFC Oosterzonen Oosterwijk waarbij de naam, het logo en de inboedel van het failliete Lierse SK werden overgekocht. De club kreeg een nieuw elan en ging op het Lisp voetballen.

Grote kuis

Met de nieuwe club waren de doelen duidelijk. Voorzitter Luc Van Thillo wilde graag terug promoveren naar het profniveau met een gezonde kijk op de zaken waarbij de spelerskern voornamelijk uit Belgen en (op termijn) uit eigen jeugd zou moeten bestaan. In de eerste twee seizoenen leverde dat heel wat groeipijnen op en ei zo na degradeerde de club vorig seizoen uit de hoogste amateurliga. Dat gebeurde net niet en doordat ze wel een proflicentie op zak staken, mogen ze nu dus zelfs gewoon aan de slag bij de profs.

De voorbije maanden veranderde er wel al wat op sportief vlak. Tom Van Imschoot (ex-Lommel, ex-Genk) werd binnen gehaald als nieuwe T1. Hij wordt bijgestaan door clubicoon Nico Van Kerckhoven. Het duo deed een stevige 'grote kuis' binnen de selectie en bouwde een nieuwe kern met vooral Belgen met een verleden in 1B.

Ex-1B

Zo werden onder meer Santermans en Cauwenberg weggehaald bij Lommel SK, De Smet kwam over van Beerschot, Samyn kwam definitief over van Roeselare, Van Genechten ruilde Westerlo voor Lierse, Straetman kwam over van Lokeren en Gilis zag wel een uitleenbeurt naar de Kempen zitten in de plaats van een bankzittersrol bij OHL. Zij vervoegen ervaren jongens als Allach (ex-Lierse) en Vermeiren (ex-Beerschot en ex-Lommel). Ook Bitsindou (ex-Lommel) traint momenteel mee op het Lisp in de hoop een contract in de wacht te slepen.

Verwacht wordt dat de Kempenaars zich de komende weken nog wel op de transfermarkt zullen gooien nu ze plots bij de profs gaan spelen. Al stelde de voorzitter wel al meteen dat de ruggegraat van de ploeg er al staat.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top