Voorzitter Lierse Kempenzonen acht zijn club klaar voor 1B: "Kunnen nog versnelling hoger schakelen"

Sport | Lierse Kempenzonen keert dan toch vroeger dan verwacht terug bij de profs. Door de wending met Waasland-Beveren, Beerschot en OHL kwamen er vacante plekken in 1B en omdat de Kempenaars als enige amateurteam nog over een proflicentie beschikten mogen zij nu ook de overstap naar 1B maken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Die overstap wordt geen sinecure, want Lierse Kempenzonen eindigde vorig seizoen maar net boven de degradatieplaatsen in de hoogste amateurliga. Met coach Tom Van Imschoot liet de club de voorbije maanden wel een nieuwe wind door het Lisp waaien, maar desalniettemin zal de overstap naar de profs toch wel groot zijn.

Toch ziet voorzitter Luc Van Thillo enkel voordelen in de promotie. “We zijn uiteraard verheugd dat we opnieuw de kans gaan krijgen om Lierse te tonen in het nationale voetbal", vertelt hij op de officiële website van de club. "Het was ook geen geheim dat dit mijn plan en ambitie was toen ik twee jaar geleden de club overnam. Dat het op deze manier zou gebeuren, kon niemand voorspellen, maar dat motiveert de gehele club alleen maar meer."

Schakelen

Achter de schermen werd er ook al hard gewerkt om een eventuele stap naar 1B vlot te laten verlopen. "De voorbije maanden hebben we als onszelf als club zowel sportief als extra-sportief voorbereid op de mogelijke scenario’s. Vandaag weten we dus definitief waar we aan toen zijn en kunnen we nog een versnelling hoger schakelen. Onze abonnementenverkoop draaide al op volle toeren, samen met onze trouwe supporters maken we ons dus verder klaar richting de seizoensstart!”

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top