LG R6S: WanteD en Team86 bevestigen, Activit-E haalt uit

Door Proximus

Deel dit nieuws

De tweede week van de nieuwe LouvardGame Rainbow Six Siege-competitie ging afgelopen maandag van start. Na de eerste twee felbevochten speeldagen hebben deze plaatsgemaakt voor enkele overtuigende successen. Twee teams zijn nu al in gevaar!

Na de eerste competitieweek stonden Apologis, Team WanteD en Team86 met 4 punten aan de top van het klassement. Terwijl niet alles volgens plan verliep voor de eerstgenoemde, bewezen de twee andere teams dat er met hen rekening gehouden moet worden voor de vier kwalificatieplaatsen.

Ondanks de voorsprong in het klassement, werd Apologis geconfronteerd met een verrassend sterk Activit-E-team (aVe)! aVe won met 1-7 na zijn twee teleurstellende openingswedstrijden. Gelukkig voor Apologis bleef de zware nederlaag niet al te lang in de hoofden van de spelers hangen. Dag 4 verliep veel beter, met een overwinning waardoor het team in de top 4 blijft staan.

De nieuwe line-up van Activit-E verraste de dag nadien nog meer. Het Belgische team, terug op het voorplan, bracht Mouseplayz een vernietigende 7-1 toe. Dankzij deze dubbele overwinning springt Activit-E van de 7e naar de 4e plaats.

Maar naast de comeback van Activit-E konden we deze week ook twee favorieten voor de kwalificatie opschrijven: Team WanteD en Team86. Met vier punten na twee dagen zag hun onderlinge confrontatie op dag 4 er, na hun respectievelijke overwinningen tegen Redbloods (7-3) en KWK (2-7), nog adembenemender uit. Met elk zeven punten nam het winnende team simpelweg de leiding.

In een spannend duel van begin tot eind kon geen van beide teams het laken naar zich toe trekken. Eindscore 6-6 en een gedeeld leiderschap voor de twee organisaties die zonder twijfel kandidaten zijn voor de eerste plaats!

©LouvardGame
©LouvardGame

Voeg aan deze resultaten de dubbele nederlagen van Redbloods en FAKE e-sport toe en je krijgt het klassement tot de achtste en laatste positie. Beide teams zullen moeten uitkijken, want als de situatie de indruk wekt dat we nog maar aan het begin van de competitie staan, zijn we al ruimschoots voorbij de helft van de groepsfase. Er zijn nog maar drie wedstrijden te spelen. Dat betekent dat er maximaal negen punten kunnen worden genomen, terwijl de laatste twee teams al vier en zeven punten achterstand hebben op de vierde plaats. De vijfde dag van het kampioenschap, maandag 3 augustus, kan voor hen met andere woorden al fataal zijn!

© LouvardGame

© Twitter JPM

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top