Lierse Kempenzonen én Club Brugge B naar 1B; dit is de nieuwe reeksindeling

Sport | De Algemene Vergadering van de Pro League heeft eindelijk de knoop ontward! 1A zal dit seizoen 18 ploegen tellen en 1B zeven profteams en een beloftenteam. Waasland-Beveren blijft in de JPL terwijl Beerschot én OHL promoveren. Lierse Kempenzonen en de beloften van Club Brugge nemen hun plek in bij de B-reeks.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met de Kempenaars komt er zo een vierde team over van de voormalige hoogste amateurklasse. Eerder maakten ook kampioen SK Deinze, RFC Seraing en RWDM al de overstap naar de profs. Het kwartet vervoegt KVC Westerlo, Union Sint-Gillis en Lommel SK. Alle teams die dus een proflicentie haalden voor het komende seizoen, mogen ook effectief bij de profs uitkomen.

Uiteindelijk werden ook nog de beloften van Club Brugge aan de reeks toegevoegd om toch terug aan acht teams te komen. De beloften van Club Brugge werden vorig seizoen kampioen doordat de competitie stil werd gelegd door Covid-19 en er een herverdeling van de punten kwam. Club stond op dat moment twee punten achter op grote rivaal Anderlecht, maar doordat ze twee wedstrijden minder gespeeld hadden, kwamen ze na de herberekening toch nog op positie nummer één uit.

Format

De acht teams spelen volgend seizoen niet voor een periodetitel. Ze gaan elkaar allemaal viermaal bekampen en de ploeg die na die confrontaties helemaal bovenaan het algemene klassement staat, is de kampioen. Het nummer twee uit de algemene ranking speelt barrages tegen de voorlaatste uit de JPL.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top