De Champions League-hymne is terug van weggeweest. Herbeginnen doen we met nog vier terugduels van de achtste finales. Real Madrid moet op zaterdag 7 augustus een 1-0 achterstand goedmaken op bezoek bij Manchester City, wil het bij de beste acht belanden. Eden Hazard heeft er bij de Koninklijke geen topseizoen opzitten. Dé kans tegen City om dat goed te maken?
We keren terug naar 22 februari 2020. Hazard hinkt van het veld tijdens speeldag 25 in La Liga tegen Levante. De Rode Duivel was normaal gezien hersteld van een zware blessure die hij tegen PSG en nota bene mede-Rode Duivel Thomas Meunier opliep. Maar een nieuw barstje in de enkel zette Hazard echter opnieuw enkele maanden aan de kant. De coronabreak hielp Hazard te recupereren en alsnog een minimale bijdrage te leveren aan de landstitel van Real Madrid. Vooral een uitstekend keepende Thibaut Courtois en het duo Sergio Ramos-Karim Benzema bleken de succesfactoren van Real te zijn.

Amper enkele dagen na het duel tegen Levante volgt de heenmatch in de achtste finales van de Champions League tegen Manchester City. Geen Hazard dus in Santiago Bernabeu. Een andere Rode Duivel eist de hoofdrol op. Kevin De Bruyne loodst zijn City naar een 1-2 zege met een doelpunt en een assist.  

Benzema kan steun gebruiken

Weinig teams die hun heenmatch in eigen huis verloren, wisten dat in de geschiedenis van de Champions League nog goed te maken in de terugmatch. Maar met Real Madrid ben je nooit klaar. Met 13 eindoverwinningen op het Europese kampioenenbal heeft Real genoeg bagage om het City nog knap lastig te maken. Sinds de heropstart verloren de Madrilenen geen enkel competitieduel meer. Met 10 zeges op een rij en een afsluitend gelijkspel pakte Real Madrid zijn 34ste landstitel.

Zoals hierboven vermeld bleek Karim Benzema het belangrijkste wapen te zijn bij Real voorin. Met 21 goals en 8 assists beleefde de aanvaller andermaal een sterk seizoen en werd hij daarom verkozen tot beste Real-speler van het seizoen. Maar de Spaanse sportkrant Marca weet dat Benzema en Hazard het goed kunnen vinden met elkaar. Komt die gedroomde tandem er alsnog dit seizoen? “Het is voor zulke duels als tegen City, dat Real Hazard heeft aangekocht. In deze duels moet hij het verschil maken”, klinkt het in Marca.

Bleek seizoen

Sinds zijn transfer vorige zomer beleefde Hazard maar weinig plezier bij zijn nieuwe werkgever. Geplaagd door blessures bleef hij dit seizoen ver onder de verwachtingen met 1 goal en 7 assists. Tegen City krijgt Hazard alvast nog een herexamen om dit seizoen nog een beetje kleur te geven.

Hazard werd ook helemaal klaargestoomd voor deze confrontatie. Het laatste competitieduel liet de Rode Duivel aan zich voorbij gaan om toch wat extra te recupereren bij de kinesist, want helemaal pijnvrij voetballen lukte niet.

Zal die keuze alsnog zijn vruchten afwerpen? Volg de clash tussen Manchester City en Real Madrid vrijdag 7 augustus vanaf 21u bij Proximus Sports.