Lissabon klaar voor heropstart en apotheose Champions League

Sport | 7 en 8 augustus is het zo ver: de Champions League is back! Vooraleer het minitoernooi met de kwartfinales, halve finales en de finale aanvatten in de Portugese hoofdstad Lissabon, moeten er nog vier terugwedstrijden van de achtste finales afgehaspeld worden. Een overzicht waaraan we ons nog mogen verwachten op het kampioenenbal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vier kwartfinalisten raakten nog voor de coronacrisis bekend: Atlético Madrid, Paris Saint-Germain, Atalanta Bergamo en RB Leipzig. Wie de vier andere kwartfinalisten worden, kennen we definitief op 8 augustus. Na een onderbreking van bijna vijf maanden vanwege de coronapandemie herstart het Europese kampioenenbal, waarbij we in een marge van twee weken tijd op 23 augustus de eindwinnaar zullen kennen.

Bayern met 1 been in kwartfinales

Hoe zit het juist met die achtste finales die nog moeten afgewerkt worden? Bayern München lijkt op papier de enige ploeg die quasi zeker in de trommel voor de kwartfinales zal belanden. Chelsea heeft een mirakel nodig om de Rekordmeister uit de race te knikkeren. De Londenaren liepen in de heenpartij op tegen een 0-3 verlies. Ook gezien de indrukwekkende manier waarop Bayern in eigen land de dubbel heeft gepakt, is de Beierse club gepromoot tot favoriet om de beker met de grote oren te winnen.

Real Madrid en Juventus mogen dan wel in eigen land de landstitel gepakt hebben, hun situatie in de Champions League ziet er minder rooskleurig uit. De twee kolossen uit het Europese voetbal moeten straks vol aan de bak. Het Real Madrid van Eden Hazard en Thibaut Courtois werd in het eigen stadion verrast door het Manchester City van Kevin De Bruyne (1-2), terwijl Juve een 1-0 achterstand moet goedmaken op Lyon.

Vertrouwen bij Mertens

Ook Lionel Messi wil graag met zijn FC Barcelona afzakken naar Lissabon. De Blaugrana kenden geen topseizoen, maar kunnen zich tegen het Napoli van Dries Mertens alsnog bij de beste acht van Europa scharen. De heenpartij eindigde op 1-1, na onder meer een pareltje van Mertens.

De Rode Duivel en tevens all-time topschutter van Napoli zei recent nog dat hij zijn club niet kansloos acht tegen Barcelona. “Alles kan gebeuren. Onze trainer (Gennaro Gattuso, red.) geeft ons veel energie. We hebben dus vertrouwen, maar vooral ook veel zin om te voetballen. Ik denk dat het matchen zijn waarvoor je altijd het veld wilt betreden en waarvan je droomt als je begint met voetballen.”

Volg de heropstart van de UEFA Champions League live en integraal op Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Het schema van de resterende achtste finales

Vrijdag 7 augustus
Juventus- Lyon (21u00)
Manchester City - Real Madrid (21u00)

Zaterdag 8 augustus:
Bayern München - Chelsea (21u00)
FC Barcelona - Napels (21u00)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top